– Det är helt ofattbart att det gått 30 år sedan Fångarna på fortet startade. Tiden har flugit förbi och jag och Agneta har samlat på oss härliga minnen tillsammans med alla tävlande. Den här säsongen innehåller samma glädje, envishet och mod som den säsong som sändes 1990, säger Gunde Svan.

– Jag är så tacksam för alla år jag och Gunde har fått åka till Fort Boyard. Vi har haft så galet kul och det är så många oförglömliga minnen. Vi har träffat fantastiska deltagare och fått jobba med underbara franska kollegor – flera av dem har varit med sedan starten. Det ska bli riktigt kul att få luta sig tillbaka i soffan och minnas tillbaka. Så mycket härligt vi har varit med om. Det ska bli kul att få dela det med tittarna! säger Agneta Sjödin.

Den här säsongen gör bland annat Lotta Engberg och Kalle Moraeus upp i en hård kamp, tillsammans med Marcus Allbäck och Anders Svensson. Far och dotter Salming ställs emot varandra och får hjälp av Clara HenryKeyyo och Annelie Pompe. Bland de tävlande finns också Ben Mitkus, Kadiatou Holm KeitaThomas RavelliMagdalena Forsberg och Micke Leijnegard.

– Fångarna på fortet är ett ikoniskt TV4-program som gett oss många skratt och utmanat Sveriges mest folkkära kändisar i kluriga celler. Det är ett stycke tv-historia som vi är så stolta och glada över på TV4. Bänka er i tv-soffan och njut även den här säsongen! säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.

Fångarna på Fortet är ett av TV4:s mest klassiska program som sändes första gången 1990 och spelas in på Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust. Deltagarna tävlar i kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet och en vinstpeng på 30.000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

Fångarna på fortet har premiär fredag den 14 augusti klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Här är deltagarna i Fångarna på fortet hösten 2020:

14 augusti, program 1 
Kalle Moraeus, Alexandra Zazzi, Anders Svensson
Lotta Engberg, Marcus Allbäck, Vlad Reiser

21 augusti, program 2
Bianca Salming, Clara Henry, Kristina “Keyyo” Petrushina
Börje Salming, Annelie Pompe, Daniel Riley

28 augusti, program 3
Anders Södergren, Ben Mitkus, Kadiatou Holm Keita
Ida Ingemarsdotter, Tobbe Blom, Peter Larsson

4 september, program 4
Thomas Ravelli, Jasmine Takács, Micke Leijnegard
Magdalena Forsberg, Tobias Karlsson, Patrik Norqvist

11 september - Fortet 30 år, program 5
Gunde och Agneta reser tillbaka till Fort Boyard för att minnas tillbaka 30 år av äventyr och utmaningar. Dokumentär-teamet följer med bakom kulisserna på Sveriges största familjeunderhållning.