Det var inför inspelningarna av Fångarna på fortets tredje avsnitt (hösten 2016) som en av Fortets guider och inspelningsledare, André (Didier) Bouchet, olyckligt skadade foten.
- André skadade olyckligtvis foten under en inspelningspaus. Det var inte kopplat till någon aktivitet på fortet utan det handlade om en oturlig situation, säger Fångarna på fortets exekutiva producent Jonathan Nordin.

Skadan tvingar tyvärr André från att delta även i kommande avsnitt under årets säsong. På Instagram postade Fångarna på fortets programledare Agneta Sjödin en bild: "Han har alltid varit där med oss så det blev väldigt tomt utan honom och han var mycket ledsen." Återhämtningen har dock gått bra och André är nu helt återställd efter fotskadan.

- André hälsade precis genom våra franska kollegor att benet är bättre och skadan läkt på ett bra sätt. André kan nu simma och springa utan problem, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

- Tillsammans med Anthony lyckades vi få ihop de återstående inspelningarna. Gunde och jag hittar ju dessutom ganska bra vid det här laget. Men det känns förstås konstigt och tomt, skriver Agneta Sjödin på Instagram.