– Säsongens Fångarna på fortet känns extra spännande med flera nya kraftutmaningar för de tävlande och det kommer att bjudas på många skratt kan jag lova. Att säsongen dessutom gästas av flera nya ansikten som testar fortets celler för första gången gör det ytterligare lite roligare och speciellt, säger Agneta Sjödin, programledare för Fångarna på fortet.

Tittarna möts i år både av klassiska celler och flertalet nya utmaningar. Bland de nya cellerna får deltagarna blanda annat utmanas i "Mumien" där den tävlandes medspelare ska lösa ett klurigt pussel för att själv undvika att blir mumifierad – inget för den klaustrofobiska. Deltagarna får även testa på "Gyttjepyramiden” där det gäller att klättra på en gyttjepyramid för att nå nyckeln. Papá (Börje Ahlstedt) ställer deltagarna inför kluriga gåtor och som vanligt vinner det lag som samlat flest nycklar. Fångarna på fortet är en riktigt TV4-klassiker som har sänts sedan kanalen startade 1990 och den nya säsongen är den 15:onde i ordningen.

Fångarna på fortet säsong 15 sänds på fredagar 20.00 i TV4 med start den 13 januari. För den som inte kan vänta tills dess finns avsnitten tillgängliga på TV4 Play redan från morgonen samma dag. 

Deltagarna i vårens säsong av Fångarna på fortet är:
Episod 1 - 13 januari
Gunilla Persson, Stefan Hildingsson (Bonde-Stefan) och Maria Forsblom möter Bathina Philipsson, Tobbe Blom och Kenny Solomons.

Episod 2 - 20 januari
Joakim ”Jockiboi” Lundell, Björn Ferry och Jonna Lundell möter Liam Pitts, Isabel Adrian och Daniel Paris.

Episod 3 - 27 januari
Peter Brynolf, Keya Turan och Amy Deasismont möter Jonas Ljung, Anders Eriksson och Catarina König.

Episod 4 - 3 februari
Leila Lindholm, Peter ”Pansar” Blahá och Aina Lesse möter Roy Fares, Malin Gramer och Joel ”Roomie” Berghult.

Episod 5 - 10 februari
Anna Book, Roberto Toledano Book och Felicia Book möter Dr Alban, Kin Hermansson och Jane Nwapa.

Episod 6 - 17 februari
Patrick Ekwall, Magdalena Forsberg och Anders Öfvergård möter Wilma Ekwall, Olle Forsberg och Simon Öfvergård.

Episod 7 - 25 februari
Christy ”Bullet” Bacon, Malin Watson och David Watson möter Magdalena ”Athena” Kowalczyk, Mattias Andréasson och Albin Johnsén.

Episod 8 - 3 mars
Lars Frölander, Kristina ”Keyyo” Petrushina och Madeleine Vall möter Johan Jureskog, Ida Björnstad och Louise Karlsson.