Skådespelaren och artisten Rikard Wolff är ny gåtställare i Fångarna på fortet. Rikard är känd för sina skådespelarinsatser i bland annat Änglagård, rösten som Scar i Lejonkungen och varit verksam vid stora uppsättningar på Dramaten sedan 90-talet. Rikard Wolff tar nu över rollen som Papá Fouras, som Le Wolff

- Det är en ära att inta tornet och jag ser fram emot att utmana årets deltagare med kluriga gåtor. Jag skulle beskriva min karaktär som den som dödade Mofasa i Lejonkungen. Jag är en god men rättvis Fader Fouras som nu är omdöpt till Le Wolff, säger Rikard Wolff.

Tidigare säsonger av Fångarna på fortet har rollen som gåtställaren i fortets torn spelats av Stig Ossian EricsonFelix HerngrenRolf SkoglundLasse BrandebyPeter Magnusson och senast Börje Ahlstedh. Nu är det alltså klart att en ny svensk skådespelare är klar för rollen, nämligen Rikard Wolff. Rikard Wolff tar därmed plats tillsammans med Agneta Sjödin och Gunde Svan på Fort Boyard.

Fångarna på Fortet sändes första gången 1990 i TV4 och är ett av kanalens mest klassiska program. Programmet spelas in på Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust. Deltagarna tävlar genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet. Säsong 18 har säsongsstart 18 augusti 20.00 på TV4.