- Jag väntade på att säkerhetslinan skulle ta tag i mig, men den gick av så att jag landade på ryggen. Jag vet inte exakt hur jag landade, jag kommer inte ihåg, men jag skar upp fingret lite. Det värsta är ryggen och nacken som är väldigt känsliga, sa Marcus Schenkenberg till tv4.se på plats i Frankrike.

När olyckan skedde hade Marcus med hjälp av några käppar byggt en stege som han klättrat upp på. Från stegen kastade han sig ut i rummet för att fånga nyckeln. Han lyckades få med sig nyckeln men föll sedan handlöst mot golvet med huvudet före och landade på golvet med en hård smäll.

Det som kunde ha gått riktigt illa slutade med några brännsår och efter inrådan av läkare kunde han vara med och tävla igen.
- Jag gjorde färdigt tävlingen och jag kände ju att inga armar eller ben var av så det var aldrig någon tanke på att avbryta.

Nu har alla selar av den typen som Marcus använde plockats bort från fortet. Dessutom gjordes extra säkerhetskontroller av alla celler inför de inspelningar som återstod.
- Vi ser otroligt allvarligt på det här. Samtidigt är vi väldigt tacksamma över att Marcus mår bra. Vi hade turen på vår sida. Men det ska ju inte behöva handla om tur, säger Tora Hecksher, exekutiv producent för Fångarna på fortet.

Inspelningarna är nu avslutade och programmet kommer att sändas i TV4 till hösten.