Klockan 20.00 den 23 augusti möts Pia Johansson, Gustaf Hammarsten, Marie Richardsson, Cecilia Frode, Jarmo Mäkinen och Susanne Thorsson på fortet.

Lag gul består av Pia Johansson, Gustaf Hammarsten och Marie Richardsson.

Pia Johansson är skådespelerskan som bland annat är känd för sin medverkan i TV4s Parlementet, Så ska det låta och radioprogrammet Sommar. Hon har tillhört Stockholms Stadsteaters fasta ensemble och dessutom medverkat i en hel rad filmer som till exempel Hälsoresan – En smal film av stor vikt, Vuxna människor och Göta kanal 2 – kanalkampen

Gustaf Hammarsten har en väldigt bred repertoar. Han har spelat i allt från julkalendern i Sveriges Television, Tjuvarnas jul och Hollywoodfilmen Brüno till filmen Tillfällig fru sökes för vilken han 2004 fick Toriono Cinema delle donne festivalpris för bästa skådespelare. Han har dessutom varit med i filmerna The Girl with the Dragon Tattoo, Hamilton - I nationens intresse och Tillsammans.

Den tredje lagmedlemmen, Marie Richardsson, har en meritlista som till och med trumfar de övriga lagmedlemmarnas. Hon har varit engagerad vid Dramatens fasta ensemble sedan hon gick ut skolan 1985 och har arbetat med regissörer och skådespelare som Ingmar Bergman, Daniel Bergman, Stanley Kubrick, Bille August och Peter Oskarson. På filmfronten har hon varit med i filmer som Eyes Wide Shut, Ondskan, Torka aldrig tårar utan handskar, en hel rad Johan Falck-filmer och mycket mer.

Hur står dessa meriter sig ute på fortet när de möter lag blå som består av Cecilia Frode, Jarmo Mäkinen och Susanne Thorsson?

Cecilia Frode är kanske mest känd för sina egenproducerade pjäser Ängelen och En stjärt på himlen, men hon har även verkat vid flera olika teaterscener runt om i Sverige. Sitt filmgenombrott fick hon i filmen Det blir aldrig som man tänkt sig och 2001 fick hon en guldbagge för bästa kvinnliga biroll i filmen Klassfesten.

Jarmo Mäkinen är en finländsk skådespelare som i Sverige är mest känd för sin filmdebut 1996 i Kjell Sundvalls Jägarna. Han har även spelat i Populärmusik från Vittula, Beck – Sista vittnet och Schakalen.

Susanne Thorsson har medverkat i flera teateruppsättningar och bland annat i filmerna Beck – Den svaga länken, I rymden finns inga känslor och En gång i Phuket.


Frågan är hur långt lagens skådespelarmeriter kan ta dem ute på Fort Boyard?