Fredagen den 6 september möts lag Norge och lag Sverige i en landskamp på fortet.

Lag Norge består av idrottsstjärnorna Liv Grete Poirée, Finn Jagge och Andrine Flemmen.

Liv Grete Poirée är en föredetta skidskyttsstjärna med många VM-guld i bagaget. 2003/2004 vann hon den totala världscupen i skidskytte. Hon deltog under sin karriär i tre olympiska spel och tog tre medaljer, två silver och ett brons. I Vm har det gått ännu bättre för henne. Totalt har hon 11 VM-medaljer, 7 guld, 2 silver och 2 brons.

Finn Jagge är en föredetta alpin skådåkare. Han vann totalt sju slalomtävlingar i världscupen och höjdpunkten på hans karriär var ett guld i slalom under OS 1992 i Albertville.

Andrine Flemmen är även hon en föredetta alpin skidåkare som hade storslalom som sin specialitet. Hon har bland annat vunnit VM-silver i storslalom 1999 och tagit tre världscupsegrar, samtliga i samma gren. Hennes bästa säsong i alpina världscupen var säsongen 1998-1999 då hon slutade på nionde plats i den totala världscupen och slutade på tredje plats i storslalom-cupen.

De möter lag Sverige som består av Magdalena Forsberg, Lars Frölander och Malin Ewerlöf Krepp.

Magdalena Forsberg är föredetta skidskytt och längdskisåkare. Sex år i rad vann hon världscupen i skidskytte mellan åren 1997 och 2002. Hon har vunnit 6 VM-guld, 1 VM-silver, 6 VM-brons och 2 OS-brons. Hon tilldelades Jerringspriset både 1997, 1998, 2000 och 2001, vilket är gällande rekord bland svenska idrottsutövare.

Lars Frölander är en svensk simmare och OS-medaljör. Hans internationella genombrott kom när han var med om att ta silver på 4x200 frisim vid Sommar-OS i Barcelona. Höjdpunkten i hans karriär var år 2000 när han både slog världsrekord på 100 meter fjärilssim i kortbana och tog OS-guld i samma gren.

Malin Ewerlöf Krepp är en svensk löpare som under 1990-talet tillhörde Europaeliten på medeldistans och även hade framgångar i terränglöpning och maraton. 1998 tog hon silver vid friidrotts-EM i Budapest och hon har innehaft ett antal svenska löparrekord. Under sin karriär tog hon dessutom sammanlagt 24 SM-guld.

Nu återstår det att se vilket lag som är i bäst form för dagen och vilka som bäst klarar av utmaningarna på fortet.