I Familjen Annorlunda får vi en inblick i livet som storfamilj med alla dess utmaningar och glädjeämnen. De tre familjerna Nikula, Zeeck och Pettersson har en sak gemensamt, de har många barn.

Familjen Nikula bor i Hallstahammar och hemma hos dem är det alltid glädjefyllt kaos. De består av mamma Matilda, 33 år, pappa Sami, 43 år, och nio barn som är mellan två och 17 år.

Ett stenkast från familjen Nikula bor den nya bekantskapen för säsongen, sjubarnsfamiljen Zeeck. Det är en sportig familj som skiljer sig en del från seriens tidigare familjer. Mamma Susanne och pappa Gunnar älskar ordning och reda till den grad att barnen är numrerade.

Familjen Pettersson är en riktig bebisfabrik som bor i Tidan utanför Skövde. Mamma Annika, 32 år, och pappa Conny, 40 år, har åtta barn som är mellan ett och tolv år varav två är födda samma år utan att vara tvillingar. Men Annika är inte nöjd utan vill ha totalt elva barn.

Familjernas vardag ser inte riktigt ut som andra barnfamiljers. De måste vara kreativa för att få allt att fungera när de är så många. Men trots de vardagliga bestyren har föräldrarna ändå den viktigaste ingrediensen för att få ett bra liv, kärleken till sina barn och till varandra.

Familjen Annorlunda har säsongsstart torsdagen den 14 september klockan 20:00 i Sjuan och säsongen har totalt 10 avsnitt.