Familjen Nikula

Matilda, 32 och Sami, 44 i Hallstahammar har totalt 9 barn varav 6 gemensamma. Ett kul kaos är familjen Nikulas signum. Allt kommer på volley och det blir som det blir-mentaliteten står i centrum i familjen som tar allt med en klackspark. Familjen med mamma Matilda i spetsen beskriver sig själv som en lokalkändis, som är helt orädd för andras åsikter och som alltid har nära till skratt. Och älskar att provocera! 

När de träffades hade Matilda dottern Stella, nu 13 år, sedan tidigare och Sami hade Max, 15 år och Emilia, 17 år. Att skaffa många barn har aldrig varit en plan eller strategi. Det har bara blivit så. Och alla har varit lika välkomna. Det blir säkert fler väldigt snart. 

Hos rastlösa familjen Nikula är det alltid något på gång. I säsong 8 av ”Familjen annorlunda” får vi följa med familjen till mataffären och se hur det går till när två vuxna och nio barn ska handla mat och enas om vad de ska äta till middag. Inte ett helt smärtfritt projekt. Men allt löser sig med familjen Nikula. När familjen Nikula åker på semester packar de in tält i sin minibuss och sen kör de mot det hållet som solen skiner.

Familjen Petterson 

Conny, 41 och Annika, 32, bor i Tidan och har sju barn tillsammans men drömmer om elva! De träffades på dansbanan utanför Skövde och hade då redan var sin son, Simon och Linus. Annika flyttade snabbt in till Conny och lika snabbt utökades barnaskaran. Rasmus och Jonathan är så kallade irish twins. De är födda samma år utan att vara tvillingar. I rask följd kom därefter Noah och Isabella som är pseudotvillingar. De är bara 18 månader mellan dem. Sen kom David och i augusti födde Annika sitt sjunde barn på mindre än åtta år. Men lilla nytillskottet Juliette är inte den sista. Annika har sedan barnsben velat ha elva barn. 

Annika är hemma-mamma sedan 6 år tillbaka och Conny jobbar skift som truckförare på volvo. Tillsammans med sina åtta barn bor de i ett litet hus i Tidan utanför Skövde. För Annika är egen-tid när hon ”bara” har ett barn hemma. Då bloggar hon eller tar hand om tvätten. Annika beskriver sig själv som kontrollfreak och Conny som den barnslige som gillar att busa med barnen. Annika berättar om hur tomt det känns när hon inte har en bebis i magen. Nästa tillskott väntas under 2017, om Annika får bestämma. 

Familjen Vinberg-Björling

Irene och Helen är två heltidsarbetande mammor med sju barn. Den äldsta är Kevin 15 år och de yngsta Ronja och Alice 5 år. Där i mellan kommer Victor, Lukas, Oliwer och Nova. Irene 35 år förskolepedagog i Södertälje. Helen 42 år är verktygstekniker på Scania i Södertälje. 

De träffades på mammagruppen när Irene fått sitt fjärde barn och Helen sitt tredje. De levde då det ”vanliga” familjelivet i den gamla bruksorten Åkers styckebruk med sina män och barn. Ingen av dem hade tidigare haft en relation med en kvinna. Men där och då hände något. Till en början umgicks de som vänner och familjerna med män och barn träffades mycket. Men vänskapen blev djupare än så. De skiljde sig och flyttade ihop med alla barnen. Till en början trodde omgivningen att de ”bara” var väninnor. Men efter en tid ”kom” de ut som par och idag lever de tillsammans med alla barnen. Inte helt enkelt i ett litet samhälle som Åkers styckebruk. Men Irene och Helen känner inte att de möts av så stort motstånd. Varken från barnen, sina tidigare män, eller omgivningen. Men så klart vet de att det snackas om dem på byn. Mammorna med en massa barn.

Irene och Helen är en, i dessa sammanhang, väldigt vanlig, ovanlig familj. Det är en familj som gillar ordning och reda. De är mycket välplanerade och organiserade. Allt för det ska funka med alla barn. De skiljer inte på vems barn som är vems. De två yngsta, Ronja och Alice, var nyfödda när Irene och Helen träffades och har vuxit upp som syskon. I familjen finns även två små hundar och en katt och kattungar.

SÄSONGSSTART torsdag 3 november kl 20 i Sjuan och på TV4 Play!