Den äldsta är Kevin 15 år och de yngsta Ronja och Alice 6 år. Däremellan kommer Victor, Lukas, Oliwer och Nova. Irene 35 år förskolepedagog i Södertälje. Helen 42 år är verktygstekniker på Scania i Södertälje. 

De träffades på mammagruppen när Irene fått sitt fjärde barn och Helen sitt tredje. De levde då det ”vanliga” familjelivet i den gamla bruksorten Åkers styckebruk med sina män och barn. Ingen av dem hade tidigare haft en relation med en kvinna. Men där och då hände något. Till en början umgicks de som vänner och familjerna med män och barn träffades mycket. Men vänskapen blev djupare än så. De skiljde sig och flyttade ihop med alla barnen. Till en början trodde omgivningen att de ”bara” var väninnor. Men efter en tid ”kom” de ut som par och idag lever de tillsammans med alla barnen. Inte helt enkelt i ett litet samhälle som Åkers styckebruk. Men Irene och Helen känner inte att de möts av så stort motstånd. Varken från barnen, sina tidigare män, eller omgivningen. Men så klart vet de att det snackas om dem på byn. Mammorna med en massa barn.

Irene och Helen är en, i dessa sammanhang, väldigt vanlig, ovanlig familj. Det är en familj som gillar ordning och reda. De är mycket välplanerade och organiserade. Allt för det ska funka med alla barn. De skiljer inte på vems barn som är vems. De två yngsta, Ronja och Alice, var nyfödda när Irene och Helen träffades och har vuxit upp som syskon. I familjen finns även två små hundar och en katt och kattungar.

SÄSONGSSTART torsdag 3 november kl 20 i Sjuan och på TV4 Play!