Nästa avsnitt av Felix stör en ingenjör går till Ghanas myllrande heta huvudstad Accra och ingenjören Magnus Ericsson, 31.

När Magnus under studietiden på KTH förlorade sin mamma i cancer stod det klart för honom att han var tvungen att göra något annat med sitt liv. Han lät sitt stora hjärta styra, bytte inriktning och sökte sig till sjukvården. Nu bor han i Accra med sin fästmö Maria ”Lady” Svedenhov där landets första onkologisjukhus – Sweden Ghana Medical Centre – håller på att byggas.

Magnus är ansvarig för all den högteknologiska utrustningen och hypokondrikern Felix får själv genomgå en hjärnröntgen.

Felix och Magnus åker för att träffa Nana Kwaku Bonsam – en häxdoktor och kändis med brännskadat ansikte som utlovar hjälp mot allt från aids och cancer till äktenskapstrassel och visumproblem.
- Han var någonstans mellan präst, medicinman och prins. Hans mamma var drottning. Han sa att han kunde bota sjukdomar och hade en ritual där han gjorde vatten till Coca-cola och Fanta. Just den ritualen var väl inte så där otroligt imponerande – jag har nog sett bättre trick i Gamla stan – men hela upplevelsen var nog det märkligaste jag varit med om i mitt 43-åriga liv, säger Felix.

Döden hanteras mer lättsamt i Ghana än i Sverige. Begravningar är de största, gladaste och mest högljudda festerna och många specialbeställer en likkista som ska spegla något personen älskade i livet. En alkoholist föredrar gärna en snidad Corona-ölflaska, en präst kanske en helig bibel i trä och en lastbilschaufför en oljetruck. Det en svensk folkkär komiker älskar mest en het dag i Afrika är – en svensk glassbåt.

Felix stör en ingenjör sänds i TV4 på måndag klockan 22:40.

Klicka på bilden ovan för att se klippet.