Ann Linder (Kajsa Ernst) är en stark, vacker och målinriktad kvinna. Hon bor i en stor våning vid Karlaplan i Stockholm, i ett hus som ägs av hennes nuvarande make, Göran (Tommy Körberg). Hon har gjort en klassresa som hon är mycket stolt över, men som hon helst inte talar högt om. Från uppväxten i förorten Jakobsberg, till äktenskapet med fotbollsproffset Frank Cronqvist, vidare till giftermålet med politikern Bertil Wikman och till sist äktenskapet med Göran Linder, från en gammal trygg finansfamilj. Varje äktenskap har resulterat i ett barn.

Magnus (David Hellenius) är hennes äldsta son. Dessvärre också den minst lyckade i Anns ögon. Han arbetar som personlig tränare och trots att han är 40 år gammal har han bara nästan flyttat hemifrån. Magnus bor i en liten vindskupa i samma trapp som Ann och Göran. Magnus har en tonårsdotter, Julia, från en tidigare relation, exet Johanna (Helena af Sandberg). Han försöker vara en bra pappa men är inte riktigt mogen för att ta fullt ansvar för sin föräldraroll.

I det korta äktenskapet med Bertil Wikman fick Ann dottern Michelle (Emma Peters). Hon är en kopia av sin mamma men ännu mer målinriktad och driftig. Hon arbetar som forskningsingenjör och lever med sin make och sina två barn. Allt som Michelle tar sig för måste dokumenteras på sociala medier.

Eftersom äktenskapet med Göran är det lyckligaste så är givetvis också sonen Marcus (Messiah Hallberg) den som Ann är mest stolt över. Han är en självklar och genomtrygg produkt av stadsdelen Östermalm. Det finns inget som kan rubba Marcus syn på livet som en problemfri resa med enbart roliga inslag. Det finns inga svårigheter som inte pengar kan lösa.

Häng med på en sommar fylld av kärlek, drama och musik. Se Finaste familjen på TV4 Play.