Nyhetstema

Fotbolls-EM

Allt om Fotbolls-EM 2020

Allt om Fotbolls-EM 2020

EM-segern guld värd för hårt coronadrabbad nation: ”Något vi behövde”

I Italien hoppas många nu att gårdagens EM-guld i fotboll ska bli en boost för återhämtningen efter coronapandemin. Den slog extremt hårt mot landet med 128 000 döda, ökad fattigdom och över 700 000 förlorade arbetstillfällen. Italienska Jessica Sciarretta och Marianna Santese berättar vad segern betyder för dem.

”Hysterisk stämning väntas i Köpenhamn ikväll”

TV4Sportens reporter Ali Reza är på plats i Köpenhamn inför kvällens match där Danmark möter England på Wembley Stadium som är Englands nationalarena för fotboll. TV4Sportens reporter Frida Norstrand berättar om den energi britterna skickar till England som kommer hem. ”Bring home the bacon”. Och det är klart att England kommer att ge allt och lite till för att nå EM-finalen, säger Norstrand. Men Danskarna gillar underdogsläget och kvällens match kommer på alla sätt att ställa både danska och engelska fansen på tå.

Italien vann semin på straffar – Morata blev syndabocken

Italien är klara för EM-final. Detta efter ett stort straffdrama mot Spanien.
Mattias Tjernström, sammanfattar rysarmatchen som där Álvaro Morata la en straff som dessvärre inte höll måttet. Morata är en bra målskytt, men tyvärr ingen straffläggare. Tyvärr blev han matchens syndabock.
Första halvlek var jämn, även om Spanien hade ett tydligt spelövertag.
Italien låg lågt och försvarade sig väl - och laget hade också ett par omställningslägen. I slutet av halvleken var också Italien nära att ta ledningen då Emerson prickade ribban med ett avslut från vänster i straffområdet.

Olof Lundh: ”Det här var EM:s bästa match”

Italien besegrade Belgien i kvartsfinalen och Spanien är klart för semifinal. Här kommenterar Frida Nordstrand, TV4Sporten och Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen, de senaste matcherna – och stämningen.

Spelmissbruket ökar under EM

Spelmissbruket ökar under fotbolls-EM. Nu larmar hjälporganisationer landet över om att fler behöver hjälp för sitt spelberoende.

Svenska fans laddar upp i Glasgow

På tisdagskvällen möter Sverige Ukraina i åttondelsfinal. TV4Nyheternas Johan Fredriksson rapporterar från Glasgow där de svenska fansen laddar upp.

Se Will Ferrells hälsning till det svenska landslaget

Inför Sveriges match mot Ukraina har Hollywoodstjärnan Will Ferrell lämnat en hyllning till det svenska landslaget. Den amerikanske skådespelaren bor tillsammans med sin fru, svenska skådespelaren Viveca Paulin, och deras tre barn i USA men tvekar inte på att sporra det svenska landslaget inför kvällens ödesmatch.

Se Hollywoodstjärnans hälsning i klippet ovan.

Ökad smitta i Skottland under fotbolls-EM: ”Oroväckande trend”

Idag riktas många blickar mot Hampdem Park i skottska Glasgow där Sverige spelar åttondelsfinal i fotbolls-EM. I Skottland har man noterat en ökat antal fall av covid-19 bland unga män på senare tid och myndigheterna tror att det är på grund av EM. TV4Nyheterna rapporterar på plats från Glasgow.

Spelmissbruket ökar under Fotbolls-EM: ”Många tar tyvärr återfall”

Spelmissbruket ökar nu under fotbolls-EM och hjälporganisationer landet över larmar nu om att fler sportspelare – alltså de som satsar pengar på sport – behöver hjälp för sitt spelmissbruk.

Anledningen till att fler dras in i spelandet nu tror föreningen Spelfriheten bland annat handlar om att det görs mycket reklam för fotbollen, men också att den är lättillgänglig och visas på flera ställen.

Landslagets midsommardag: Psykologmöte och nöjespark

Slutspelet i fotbolls-EM har inletts. På tisdag är det förstås dags för Sveriges viktiga åttondelsfinal mot Ukraina i Glasgow. Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen och Frida Nordstrand, reporter TV4 Sporten, avslöjar hur herrarnas fotbollslandslag tillbringade midsommardagen.

Janne Andersson: "Det blir i stort sett samma startelva"

Under lördagseftermiddagen höll landslagets förbundskapten Janne Andersson en pressträff, där han svarade på frågor om uppladdningen inför åttondelsmötet med Ukraina.

Med gruppvinsten kom ett par extra vilodagar och därför kommer det förmodligen inte bli några större skillnader i Sveriges startelva, berättade Andersson.

Granqvist: Så kan vi få en semifinal mellan Sverige och Danmark

Vad vore Nyhetsmorgon i dessa tider utan lite EM-snack? Snart är det dessutom dags för åttondelsfinalen mellan Sverige och Ukraina att dra igång. Lasse Granqvist gästar Nyhetsmorgon för att gå igenom slutspelschemat och olika scenarion i slutspelet för Sverige.