Gåsmamman

Streama på C More.
Streama på C More.

Senaste från Gåsmamman

Succéserien Gåsmamman får två nya säsonger

Nu avslöjar C More att det blir en femte och sjätte säsong av tittarsuccén Gåsmamman på C More, med Alexandra Rapaport i huvudrollen. De två nya säsongerna...

Nu avslöjar C More att det blir en femte och sjätte säsong av tittarsuccén Gåsmamman på C More, med Alexandra Rapaport i huvudrollen. De två nya säsongerna spelas in 2020/2021 och femte säsongen planeras att sändas under 2021.

– Det är dags för den slutgiltiga historien som tar Gåsmamman i mål. Jag är enormt förväntansfull att återigen få gestalta Sonja som blivit en viktig del av mig efter alla dessa år. Tittarna bör göra sig redo för en känslomässig bergochdalbana med spänning, skratt och gråt, säger Alexandra Rapaport, skådespelare.

När femte säsongen inleds har det gått några år sedan Alexandras huvudkaraktär Sonja iscensatte sin egen död för att kunna ta över rollen som ”Majoren”, ledaren i det kriminella nätverk som hon sedan länge haft kopplingar till. Samtidigt som Sonja leder kriminella uppdrag utomlands, så har hennes familj och vänner gått vidare med sina liv, i tron att hon är död.

Gåsmamman är en av C Mores stora tittarsuccéer med väldigt många trogna fans. Seriens fjärde säsong lockade ett rekordstort antal tittare på premiärhelgen i november 2019.

– C More-publiken har varit enormt engagerade i Alexandra Rapaports karaktär Sonja. Därför är vi otroligt glada och stolta att kunna bjuda hängivna Gåsmammanfans på två nya säsonger av denna publiksuccé, säger Bo Thörnwall, Content Manager på C More.

Sonjas sista resa berättas i två säsonger, med totalt 12 avsnitt där säsong fem planeras att sändas på C More och TV4 under 2021. Inspelningarna har precis dragit igång och kommer äga rum i Sverige.

Gåsmammans femte och sjätte säsong produceras av Bigster, som originalserie på C More och TV4. Konceptuerande regissör för säsongerna är Joakim Eliasson som även regisserar sju avsnitt. Resterande avsnitt kommer att regisseras av Olof Spaak. Manusförfattare är Jimmy Lindgren och Alexander Kantsjö samt avsnittsförfattare Katja Juras, Anna Ströman Lindblom, Peter Lindmark och Katarina Ewers. Exekutiva producenter på C More och TV4 är Petra Ahlin och Lisa Dahlberg.

Tittarrekord för Gåsmamman

Fjärde säsongen av actiondramat Gåsmamman har fått en flygande start på C More och är den mest framgångsrika tv-serien någonsin på tjänsten, sett till helgens...

Fjärde säsongen av actiondramat Gåsmamman har fått en flygande start på C More och är den mest framgångsrika tv-serien någonsin på tjänsten, sett till helgens tittarsiffror.

– Vilket toppenbetyg för Gåsmamman-ensemblen att nya säsongen lockat både trogna fans och ett stort antal nya tittare. Det säger något om magin som uppstår när Alexandra Rapaports karaktär Sonja kämpar för sin familjs överlevnad i Stockholms undre värld, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för C More och TV4.

Sedan premiären den 7 november har Gåsmamman säsong 4 lockat ett rekordstort antal nya användare till C More samt strömmats på toppnivåer, både när det kommer till antalet användare och strömmad tid. Denna säsong slår inte bara tidigare säsonger av Gåsmamman utan samtliga premiärer i tjänsten, bortsett från två klassiska Beck-filmer.

 – Gåsmamman har en unik ton och ett eget berättande. Om man går in i Gåsen-universumet så har man en känslomässig berg- och dalbana framför sig som inte liknar något annat. Jag är så glad att denna serie har hittat hem hos det svenska folket, säger Alexandra Rapaport.

I huvudrollerna syns förutom Alexandra Rapaport även Christian Svensson, Anja Lundqvist, Shebly Niavarani, Anastasios Soulis, Ulf Friberg, Clara Christiansson Drake, Joel Lützow, Edvin Ryding och Grynet MolvigRichard Holm är konceptuerande regissör och har regisserat avsnitten tillsammans med Joakim Eliasson. Manusförfattare är Alexander Kantsjö samt avsnittsförfattare Inger Scharis, Peter Lindmark, Jimmy Lindgren och Katarina Ewers. Gåsmamman säsong 4 produceras av Bigster, som originalserie på C More och TV4. 

Samtliga fyra säsonger av Gåsmamman finns på C More.

Vem är vem i Gåsmamman?

Äntligen är Gåsmamman tillbaka med sin fjärde säsong! Oavsett om du sett tidigare säsonger eller är inte så tänkte vi bjuda på en snabbguide om...

Äntligen är Gåsmamman tillbaka med sin fjärde säsong! Oavsett om du sett tidigare säsonger eller är inte så tänkte vi bjuda på en snabbguide om huvudkaraktärerna i serien.

1. Sonja Ek  (Alexandra Rapaport)

Ensamstående trebarnsmamman som dragits in i sin avlidne man Fredriks kriminella affärer sedan han sköts till döds i säsong 1.  Hon tvingas spela ett livsfarligt spel med både den organiserade brottsligheten och polisen för att skydda sina barn. Förra säsongen avslutades med att Sonja blev skjuten och i nya säsongen vaknar hon upp efter sex månader i koma till en värld som gått vidare utan henne.

2. Linus Ek (Edvin Ryding)

Sonjas yngste son som bor hos fosterföräldrar i denna säsong eftersom Sonja har legat i koma. 

3. Gustav Ek (Joel Lützow) 

Sonjas äldste son som börjar ifrågasätta sin mammas agerande.

4. Nina Ek (Clara Christiansson Drake)

Sonjas dotter som blivit gravid med sin pojkvän Zac (Anastasios Soulis) medan Sonja legat i koma. 

5. Zac (Anastasios Soulis)

Ninas pojkvän som i säsong 4 är försvunnen och befarad död.

6. Klara Nordin (Grynet Molvig)

Mamma till Sonja samt Sonjas avlidna syskon Magdalena och Niklas.

7. Kattis Berg Antonsen (Anja Lundkvist)

Sonjas bästa vän som finns där för henne i vått och torrt.

8. Barry (Christian Svensson)

Sonjas vän som hon jobbar tätt tillsammans med i säsong 4 för att få ett slut på hoten från den kriminella världen.

9. Emil Svensson (Shebly Niavarani)

Polis som sedan säsong 1 kämpat för att kunna sätta dit Sonja för hennes förehavanden. I säsong 4 är han hack i häl på henne. 

Lukas Sandrini (Ulf Friberg) Ej i bild

Vän till familjen Ek och Sonjas ständige beskyddare.

Gåsmamman har premiär 7 november på C More.

Se säsong 1-3 redan nu >>

1:00
Spela
Trailer från C More: Gåsmamman säsong 4

Trailer från C More: Gåsmamman säsong 4

I säsong fyra vaknar Sonja upp efter sex månader i koma till en värld som har gått vidare utan henne, och en kropp hon inte känner igen. Samtidigt inser hon att den colombianska kartellen har satt ett pris på hennes huvud. För att kunna betala sin skuld dyker Sonja djupare in i den kriminella världen, men hennes val får oväntade ringar på vattnet och faran för hennes och familjens liv bara växer.

I säsong fyra vaknar Sonja upp efter sex månader i koma till en värld som har gått vidare utan henne, och en kropp hon inte känner igen. Samtidigt inser hon att den colombianska kartellen har satt ett pris på hennes huvud. För att kunna betala sin skuld dyker Sonja djupare in i den kriminella världen, men hennes val får oväntade ringar på vattnet och faran för hennes och familjens liv bara växer.

Sonja Ek (Alexandra Rapaport) och Tomelo (David Nzinga)
Visa bildspel

Flera nya stjärnor i Gåsmamman

I fjärde säsongen av det hyllade actiondramat Gåsmamman ansluter flera nya skådespelare, däribland Joakim Nätterqvist, Molly Nutley och David Nzinga.

I fjärde säsongen av det hyllade actiondramat Gåsmamman ansluter flera nya skådespelare, däribland Joakim Nätterqvist, Molly Nutley och David Nzinga.

- Det var jättekul att få medverka i denna fina serie och spela mot min vän Joel Lützow. Jag kände mig direkt som en del av Gåsen-familjen, säger Molly Nutley.

Molly Nutlely (Bröllop, begravning och dop, Saknad, Änglagård) gör rollen som Gustavs nya flickvän Amina som har ett stort engagemang i människorättsfrågor. Ny för denna säsong är även Aminas bror och Gustavs vän H-H, spelad Johan Marenius Nordahl (Jägarna, Blå ögon).

Jesper Barkselius (Den blomstertid nu kommer) gör entré i Gåsmamman som Linus fotbollscoach, med tvivelaktig moral. Joakim Nätterqvist (Arn, Covert Affairs) och Malin Arvidsson (Arne Dahl, Syrror, Alex) spelar Linus tillfälliga fosterföräldrar som tagit hand om honom medan Sonja legat nedsövd. David Nzinga (Måste gitt, Hassel) gestaltar knarkbossen Tomelo som är i konflikt med Sonja och Barry.

I huvudrollerna ser vi precis som tidigare Alexandra Rapaport, Christian Svensson, Anja Lundqvist, Shebly Niavarani, Anastasios Soulis, Ulf Friberg, Clara Christiansson Drake, Joel Lützow, Edvin Ryding och Grynet Molvig.

Gåsmamman säsong 4 produceras av Bigster, som originalserie på C More och TV4. Richard Holm är konceptuerande regissör och har regisserat avsnitten tillsammans med Joakim Eliasson. Manusförfattare är Alexander Kantsjö och avsnittsförfattare Inger Scharis, Peter Lindmark, Jimmy Lindgren och Katarina Ewers.

Serien får premiär på C More 7 november samt längre fram på TV4.

Då får tittarsuccén Gåsmamman premiär på C More

Den efterlängtade fjärde säsongen av actiondramat Gåsmamman får streamingpremiär 7 november på C More. I huvudrollen återser vi Kristallen-vinnaren Alexandra...

Den efterlängtade fjärde säsongen av actiondramat Gåsmamman får streamingpremiär 7 november på C More. I huvudrollen återser vi Kristallen-vinnaren Alexandra Rapaport som trebarnsmamman Sonja Ek.

– Denna säsong känns som den mest dramatiska och brutala någonsin och tittarna kommer att kastas mellan hopp och förtvivlan. Jag har genom åren blivit oerhört engagerad i min karaktär Sonja och har gråtit både framför och bakom kameran, berättar Alexandra Rapaport.

Nu släpps de första bilderna från nya säsongen av succéserien Gåsmamman som bland annat utspelar sig på nattklubben Rose i Stockholm. I slutet av förra säsongen blev Sonja brutalt skjuten precis utanför familjens hus. Fjärde säsongen inleds med att hon vaknar upp efter sex månader i koma till en värld som gått vidare utan henne. Det blir en hård kamp att komma tillbaka till livet samtidigt som den kriminella världen kryper allt närmare, trots Sonjas desperata försök att lämna den bakom sig.

Utöver Alexandra Rapaport ser vi bland andra Christian Svensson, Anja Lundqvist, Shebly Niavarani, Anastasios Soulis, Ulf Friberg, Clara Christiansson Drake, Joel Lützow, Edvin Ryding och Grynet Molvig. Nya skådespelare presenteras senare i höst.

Gåsmamman säsong 4 produceras av Bigster, denna gång som originalserie på C More och TV4. Huvudregissör är Richard Holm och avsnittsregissör Joakim Eliasson. Manusförfattare är Alexander Kantsjö och avsnittsförfattare Inger Scharis, Peter Lindmark, Jimmy Lindgren och Katarina Ewers. Serien får premiär på C More 7 november och premiär på TV4 längre fram.

2:47
Spela
Sanningen bakom "Gåsmamman"

Sanningen bakom "Gåsmamman"

Fredrik tar med Sonja ut till Fågeltorp för första gången - och Sonja får veta sitt smeknamn Gåsmamman.

Fredrik tar med Sonja ut till Fågeltorp för första gången - och Sonja får veta sitt smeknamn Gåsmamman.

0:30
Spela
Trailer för sommar med Gåsmamman

Trailer för sommar med Gåsmamman

Under sommaren 2019 sänds de tre första säsongerna av Gåsmamman på TV4 Play, TV4 och Sjuan. Säsong 1 sänds på onsdagar kl. 21.00 på TV4 och TV4 Play med start 19 juni. Säsong 2 och 3 sänds måndag till torsdag kl. 22.00 på Sjuan och TV4 Play med start 14 augusti.

Under sommaren 2019 sänds de tre första säsongerna av Gåsmamman på TV4 Play, TV4 och Sjuan. Säsong 1 sänds på onsdagar kl. 21.00 på TV4 och TV4 Play med start 19 juni. Säsong 2 och 3 sänds måndag till torsdag kl. 22.00 på Sjuan och TV4 Play med start 14 augusti.

Ladda upp med Gåsmamman i sommar!

I sommar sänds säsong 1-3 av den hyllade kriminaldramaserien Gåsmamman i för första gången i TV4 och Sjuan. En uppladdning inför fjärde säsongen som har...

I sommar sänds säsong 1-3 av den hyllade kriminaldramaserien Gåsmamman i för första gången i TV4 och Sjuan. En uppladdning inför fjärde säsongen som har premiär på C More i höst.

Seriens fjärde säsong, med Alexandra Rapaport i huvudrollen, har exklusiv streamingpremiär i C More och flyttar dessutom in till TV4.

Dramathrillern Gåsmamman följer trebarnsmamman Sonja vars tillvaro slås i spillror och hon tvingas spela ett farligt spel med både polis och kriminella för att skydda sina barn. Rapaport belönades 2017 med en Kristall i kategorin ”Bästa kvinnliga huvudroll” för sin rollprestation. I övriga roller (säsong 1-3) ser vi bland andra Tommy Körberg, Christian Svensson, Joel Lützow, Clara Christiansson och unga Edvin Ryding med flera. 

Säsong 1: Start 19 juni 21.00 på TV4 och TV4 Play..

Sänds varje onsdag.

Säsong 2 och 3: Start 14 augusti 22.00 i Sjuan och TV4 Play.

Sänds vardagar, måndag till torsdag.

Samtliga tre säsonger kommer att finnas på C More och TV4 Play. 

Tittarsuccén Gåsmamman tillbaka med ny säsong – nu som originalserie på C More och TV4

Den kritikerrosade tittarsuccén Gåsmamman kommer tillbaka – den här gången som originalserie på C More och TV4. Seriens fjärde säsong, med Kristallen-vinnaren...

Den kritikerrosade tittarsuccén Gåsmamman kommer tillbaka – den här gången som originalserie på C More och TV4. Seriens fjärde säsong, med Kristallen-vinnaren Alexandra Rapaport i huvudrollen, har exklusiv streamingpremiär under 2019 i C More och flyttar dessutom in till TV4. – Jag kan inte beskriva hur otroligt glad och stolt jag är, säger Alexandra Rapaport.

En av C Mores mest populära dramaserier – kritikerrosade Gåsmamman – kommer tillbaka med en efterlängtad fjärde säsong.

Säsongsstarten sker under 2019. Serien kommer precis som tidigare att visas på C More, men nytt för denna gång är att den flyttar in till TV4 efter att tidigare ha visats i Kanal 5.

- Gåsmamman är en av de mest populära serierna som C More har i sitt utbud. Att vi nu har möjligheten att också låta TV4-tittarna ta del av denna succéserie känns otroligt roligt. C More och TV4 är idag en helt integrerad tv-verksamhet så det är naturligt att Gåsmamman nu även blir en del av TV4, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4 och C More film & serier.

Dramathrillern Gåsmamman följer trebarnsmamman Sonja, som spelas av Alexandra Rapaport. Rapaport belönades 2017 med en Kristall i kategorin ”Bästa kvinnliga huvudroll” för sin prestation i rollen.

- Att Gåsmamman flyttar till TV4 känns magiskt och jag hoppas att vi ska hitta en ny publik att välkomna in i den här världen som jag älskar att befinna mig i! Jag kan inte beskriva hur otroligt glad och stolt jag är över att äntligen kunna ge det här beskedet till alla hängivna Gåsmamman-fans! Jag har, på fullt allvar, fått frågor varje dag om vad som händer med serien och har tyckt att det har varit så jobbigt att hålla det här hemligt, säger Alexandra Rapaport.

- Det är fantastiskt att se hur Gåsmamman har lyckats engagera sin publik på ett oöverträffat vis. Därför känns det så lyxigt att vi låter historien få liv igen genom ytterligare en säsong. Jag ser verkligen fram emot att se hur allting fortsätter efter det minst sagt rafflande slutet i säsong tre, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

Visa fler