Gåsmamman

Premiär 2019
Premiär 2019

Senaste från Gåsmamman

Tittarsuccén Gåsmamman tillbaka med ny säsong – nu som originalserie på C More och TV4

Den kritikerrosade tittarsuccén Gåsmamman kommer tillbaka – den här gången som originalserie på C More och TV4. Seriens fjärde säsong, med Kristallen-vinnaren...

Den kritikerrosade tittarsuccén Gåsmamman kommer tillbaka – den här gången som originalserie på C More och TV4. Seriens fjärde säsong, med Kristallen-vinnaren Alexandra Rapaport i huvudrollen, har exklusiv streamingpremiär under 2019 i C More och flyttar dessutom in till TV4. – Jag kan inte beskriva hur otroligt glad och stolt jag är, säger Alexandra Rapaport.

En av C Mores mest populära dramaserier – kritikerrosade Gåsmamman – kommer tillbaka med en efterlängtad fjärde säsong.

Säsongsstarten sker under 2019. Serien kommer precis som tidigare att visas på C More, men nytt för denna gång är att den flyttar in till TV4 efter att tidigare ha visats i Kanal 5.

- Gåsmamman är en av de mest populära serierna som C More har i sitt utbud. Att vi nu har möjligheten att också låta TV4-tittarna ta del av denna succéserie känns otroligt roligt. C More och TV4 är idag en helt integrerad tv-verksamhet så det är naturligt att Gåsmamman nu även blir en del av TV4, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4 och C More film & serier.

Dramathrillern Gåsmamman följer trebarnsmamman Sonja, som spelas av Alexandra Rapaport. Rapaport belönades 2017 med en Kristall i kategorin ”Bästa kvinnliga huvudroll” för sin prestation i rollen.

- Att Gåsmamman flyttar till TV4 känns magiskt och jag hoppas att vi ska hitta en ny publik att välkomna in i den här världen som jag älskar att befinna mig i! Jag kan inte beskriva hur otroligt glad och stolt jag är över att äntligen kunna ge det här beskedet till alla hängivna Gåsmamman-fans! Jag har, på fullt allvar, fått frågor varje dag om vad som händer med serien och har tyckt att det har varit så jobbigt att hålla det här hemligt, säger Alexandra Rapaport.

- Det är fantastiskt att se hur Gåsmamman har lyckats engagera sin publik på ett oöverträffat vis. Därför känns det så lyxigt att vi låter historien få liv igen genom ytterligare en säsong. Jag ser verkligen fram emot att se hur allting fortsätter efter det minst sagt rafflande slutet i säsong tre, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

11:56
Spela
Alexandra Rapaport: "Jag var tvungen att ta för mig själv"

Alexandra Rapaport: "Jag var tvungen att ta för mig själv"

För tredje gången spelar hon trebarnsmamman Sonja Ek, i den populära tv-serien Gåsmamman. En roll som hon dessutom fått Kristallenpris för! Alexandra Rapaport har tillbringat 20 år i rampljuset och säger själv att hon har väldigt bra flow just nu.

För tredje gången spelar hon trebarnsmamman Sonja Ek, i den populära tv-serien Gåsmamman. En roll som hon dessutom fått Kristallenpris för! Alexandra Rapaport har tillbringat 20 år i rampljuset och säger själv att hon har väldigt bra flow just nu.

0:30
Spela
Trailer från C More: Gåsmamman säsong 3

Trailer från C More: Gåsmamman säsong 3

Gåsmamman är tillbaka! Säsongsstart 28 september på C More.

Gåsmamman är tillbaka! Säsongsstart 28 september på C More.

Premiär för säsong 3 av Gåsmamman på C More

Nu är det inte lång väntan kvar för alla Gåsmamman-fans där ute. Den 28 september är det premiär för den kritikerrosade succéseriens tredje säsong på C More....

Nu är det inte lång väntan kvar för alla Gåsmamman-fans där ute. Den 28 september är det premiär för den kritikerrosade succéseriens tredje säsong på C More. Alexandra Rapaport prisades stort på Kristallengalan 2017 för sin roll Sonja i Gåsmamman. Hon vann det prestigefulla priset, Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion. När säsong tre av Gåsmamman tar vid är Sonja ute ur fängelset och ett nytt liv i trygghet har tagit sin början. Tillsammans med nya kärleken John har hon byggt sitt drömhus och äntligen kan hon lämna sitt turbulenta och smärtsamma förflutna bakom sig. Men trots en önskan om att hålla familjen utanför de kriminella kretsarna dras Sonja återigen tillbaka in i en laglös värld av våld och brutala uppgörelser.

  • - Den här säsongen är ännu brantare än tidigare. Sonjas kamp för att få livet att gå ihop för sig och sin familj möter mer motstånd än någonsin, och det har varit en fröjd att få gestalta detta, säger Alexandra Rapaport, huvudrollsinnehavare och Exekutiv producent.

I Gåsmammans tredje säsong återses Alexandra Rapaport i rollen som huvudpersonen Sonja Ek. Övriga medverkande är Allan Svensson, Anastasios Soulis, Grynet Molvig, Anja Lundkvist, Morgan Alling, Christian Svensson, Clara Christiansson, Joel Lützow, Edvin Ryding, Shebly Niavarani, Rakel Wärmländer, Tobias Zilliacus, Lisette Pagler med flera.

Långt ifrån de hotfulla kriminella uppgörelser i den undre världen som kostat både Sonjas man Fredrik, hennes syster Magdalena och bror Niklas livet och flera gånger försatt både henne och hennes barn i livsfara, vågar Sonja nu blicka framåt. I huset bor hon och John med barnen Nina, Linus och Kasper. Hos dem bor även Nico, sonen till döda brodern Niklas och Hanna. Sonjas son Gustav har flyttat hemifrån för att stå på egna ben. Även fast Sonja gjort allt för att komma undan det kriminella livet har de alla tagit ödesdigra beslut som får oanade konsekvenser och den här gången måste Sonja göra allt för att rädda sina barn.

  • - Vi är oerhört stola över Gåsmamman som visat sig vara en väldigt viktig pusselbit i C Mores roll som producent av lokalt drama. Serien är nu redan inne på sin tredje säsong, och intresset från tittarna har bara vuxit under seriens gång. säger Bo Thörnwall, Programchef på C More.

Alexandra Rapaport är huvudrollsinnehavare och Exekutiv producent för Gåsmamman. Dramathrillern har nått stora framgångar på C Mores och Discovery Networks plattformar, samt på Kanal 5. På Kristallengalen 2017 hyllades och prisades Alexandra Rapaport stort för hennes roll Sonja Ek i Gåsmamman. Hon kammade hem det åtråvärda priset, Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion, Kanal 5. Säsong tre av Gåsmamman har spelats in i Stockholmsområdet och visas med start 28 september på C More samt under våren 2018 på Kanal 5.

Serien har regisserats av Richard Holm och produceras av Birgitta Wännström för Endemol Sweden i samproduktion med C More och Discovery Networks Sweden. Manusförfattare är Camilla Ahlgren och Martin Asphaug.

0:40
Spela
Trailer från C More: Gåsmamman säsong 2

Trailer från C More: Gåsmamman säsong 2

Intrigen tätnar ytterligare i den efterlängtade andra säsongen av Gåsmamman, och vi får stifta bekantskap med flera helt nya karaktärer. Se den längre trailern för nya säsongen här. Säsongsstart 24 november på C More.

Intrigen tätnar ytterligare i den efterlängtade andra säsongen av Gåsmamman, och vi får stifta bekantskap med flera helt nya karaktärer. Se den längre trailern för nya säsongen här. Säsongsstart 24 november på C More.

0:40
Spela
Trailer: Gåsmamman säsong 2 på C More

Trailer: Gåsmamman säsong 2

Insatserna är högre än någonsin när Sonja återvänder till Sverige, trots hoten mot hennes familj. Nu kan du se den rafflande fortsättningen av Gåsmamman på vår...

Insatserna är högre än någonsin när Sonja återvänder till Sverige, trots hoten mot hennes familj. Nu kan du se den rafflande fortsättningen av Gåsmamman på vår betaltjänst C More. Se trailern här!

Den hyllade svenska thrillerserien med Alexandra Rapaport och Tommy Körberg i huvudrollerna fortsätter. I nya säsongen har rollistan fått förstärkning av bland andra Allan Svensson, Morgan Alling, Rakel Wärmländer och Bahar Pars. 

Se trailern för den efterlängtade säsong 2 av Gåsmamman i spelaren ovan!

Se båda säsongerna! Streama på vår betaltjänst C More!

Tre skäl till att du MÅSTE se Gåsmamman säsong 1

Om du mot förmodan inte sett superhyllade Gåsmammans första säsong, där Alexandra Rapaports rollfigur Sonja ofrivilligt dras in makens illegala affärer och...

Om du mot förmodan inte sett superhyllade Gåsmammans första säsong, där Alexandra Rapaports rollfigur Sonja ofrivilligt dras in makens illegala affärer och tvingas spela ett livsfarligt spel med både den organiserade brottsligheten och polisen, listar vi här tre skäl till att göra om och göra rätt!

1. Tommy Körberg som svensk gudfader

Kolla in när Tommy Körbergs karaktär, likt en gudfader i svensk tappning, övertalar barnbarnen att inte ”prata för mycket med polisen" om familjen. 

2. Mer populär än Game of Thrones

Den första säsongen av Gåsmamman blev snabbt C Mores överlägset mest streamade serie någonsin och slog självaste Game of Thrones på fingrarna. Hundratals kommentarer av typen "Våra liv är räddade!" strömmade in på C More's Facebook-sida när nyheten om den andra säsongen släpptes.

3. Hyllad av kritikerna

Om du inte litar på andra tittare – lyssna åtminstone på experterna! För även kritikerna älskade serien:

"Grymt välspelad och spännande" – Aftonbladet

"Bästa svenska dramaserien sedan "Bron" – Expressen

"Ruskigt bra ensemblespel, starkt svängigt manus" – Dagens Nyheter

"Manus i toppklass, verklighetstroget skådespeleri, absurd humor och starka scener" – Moviezine

"Bjuder på snabba vändningar, och är härligt överraskande" – Amelia

Övertygad? Se den första och andra säsongen på vår betaltjänst C More!

1:31
Spela
Gåsmamman på C More: Tommy Körberg pratar allvar med barnbarnet

Gåsmamman på C More: Tommy Körberg pratar allvar med barnbarnet

Tommy Körbergs roll som nedtonad gudfader var en av många höjdpunkter i den hyllade första säsongen av Gåsmamman. Den 24 november startar säsong 2 på C More.

Tommy Körbergs roll som nedtonad gudfader var en av många höjdpunkter i den hyllade första säsongen av Gåsmamman. Den 24 november startar säsong 2 på C More.

Bakom kulisserna på Gåsmamman säsong 2
Visa bildspel

Bakom kulisserna på Gåsmamman säsong 2

Nu kan du se den efterlängtade andra säsongen av Gåsmamman på C More. Här bjuder vi på en liten inblick i hur det kan se ut bakom kulisserna när ett stort...

Nu kan du se den efterlängtade andra säsongen av Gåsmamman på C More. Här bjuder vi på en liten inblick i hur det kan se ut bakom kulisserna när ett stort svenskt tv-drama spelas in.

Den första säsongen av thrillerserien Gåsmamman hyllades av både kritiker och publik, och nu är det äntligen dags för en fortsättning. Med start den 24 november släpps varje vecka två nya avsnitt på vår betaltjänst C More, och i bildspelet ovan får du en tjuvtitt på hur det såg ut bakom kulisserna under inspelningarna.

Till den andra säsongen har den redan stjärnspäckade rollistan (med bland andra Alexandra Rapaport, Tommy Körberg och Susanne Thorson) förstärkts med namn som Allan Svensson, Morgan Alling och Rakel Wärmländer. För regin står återigen Richard Holm

På C More: Se både säsong 1 och 2 av Gåsmamman här!

Allan Svensson gör entré i Gåsmamman
Visa bildspel

Gåsmamman är tillbaka på C More

Gåsmamman hade premiär på C More i november 2015 och fick snabbt mycket fina recensioner och en stor publik. Säsongen avslutades med att Alexandra Rapaports...

Gåsmamman hade premiär på C More i november 2015 och fick snabbt mycket fina recensioner och en stor publik. Säsongen avslutades med att Alexandra Rapaports karaktär Sonja fick fly landet med sin familj. Nu är Gåsmammans andra säsong här och familjen har i hemlighet återvänt till Sverige.

- Man kan förvänta sig en acceleration och en fördjupning. Lite mörkare, lite mera tryck, men också en fördjupning av alla rollfigurer. Jag tror inte att man blir besviken, säger Alexandra Rapaport om den nya säsongen.

Alexandra är både huvudrollsinnehavare och medproducent till serien Gåsmamman som ursprungligen är ett holländskt format. Rollistan i säsong 2 är förstärkt av bland andra Allan Svensson, Morgan Alling, Rakel Wärmländer, Bahar Pars, Cilla Thorell och Anastasios Soulis.

I säsong två har Sonja och barnen precis återvänt efter ett år i Australien. Varken vänner eller familj vet att de är tillbaka. De lever fortfarande med skyddade identiteter och bor tillfälligt i Uppsala, i väntan på rättegången mot Sonjas bror Niklas (Ivan Mathias Petersson) och hans nye samarbetspartner Henrik Östling (Allan Svensson). Sonja riskerar att behöva vittna, vilket kan försätta henne och barnen i ännu större fara.

- Säsong två spar inte på adrenalinet! Samtidigt är Gåsmamman mer än en effektiv thrillerserie. Sonjas relation till barnen kompliceras när de plötsligt är gamla nog att fatta egna beslut, säger Alexandra Rapaport.

Gåsmamman säsong 2 hade premiär den 24 november och säsong 1 finns även den att se.

Streama reklamfritt via C More-appen eller på cmore.se