Game of Thrones

Premiär på C More 15 april

Senaste från Game of Thrones

Game of Thrones-skådespelerskan överlevde två hjärnblödningar

Inför sista säsongen av Game of Thrones berättar skådespelerskan Emilia Clarke, som spelar Daenerys Targaryen, om hur hon var nära på att dö av en...

Inför sista säsongen av Game of Thrones berättar skådespelerskan Emilia Clarke, som spelar Daenerys Targaryen, om hur hon var nära på att dö av en hjärnblödning efter första säsongen och om den svåra smärtan under sjukdomstiden.

Emilia Clarke berättar i en intervju med The New Yorker om hur hon kände sig skräckslagen av all uppmärksamhet som hon fick efter första säsongen av succéserien. Efter att det första avsnittet hade sänts kände hon sig fullkomligt exponerad för hela världen. Den press och stress som innebar att vara skådespelerska började göra sig påmind och det påverkade hennes hälsa.

- Just när alla mina barndomsdrömmar var på väg att gå i uppfyllelse, var jag nära på att förlora förståndet och mitt liv. Jag har aldrig berättat öppet om det, men nu är det dags, säger Emilia Clarke i en intervju med The New Yorker.

Under ett träningspass en morgon i februari 2011 fick hon så pass svår smärta i huvudet att hon fördes i ambulans akut till sjukhus. Som 24-åring drabbades Emilia av sin första hjärnblödning och hon var mitt uppe i karriären.

Game of Thrones-stjärnan återhämtade sig efter en tid och fortsatte att jobba. Men under 2013, efter inspelningen av den tredje säsongen av succé-serien, opererades hon akut igen för ännu en blödning i hjärnan. Hon berättar att återhämtningen efter den andra operationen var mer smärtsam än den första. Hon drabbades av svår ångest och panikattacker och trodde att hon skulle dö den här gången.

I dag är Emilia Clarke fullt återställd och känner enorm tacksamhet till att vara vid liv. Snart har den sista säsongen premiär och hon säger att det trots allt finns något tillfredställande och glädjande med att ha nått slutet av Game of Thrones.
- Jag är så lycklig över att vara här och har möjligheten att se slutet av den här berättelsen och början på vad som än händer härnäst, säger Emilia Clarke.

Streama Game of Thrones på C More. Världspremiären av den åttonde och sista säsongen ser du den 15 april kl. 03:00.

3:40
Spela
Game of Thrones - Eldstuntet som slog världsrekord

Game of Thrones - Eldstuntet som slog världsrekord

Följ med bakom kulisserna på Game of Thrones. Här får vi se hur de stuntmännen jobbar med eld. Den sista och åttonde säsongen av Game of Thrones har premiär på C More 15 april.

Följ med bakom kulisserna på Game of Thrones. Här får vi se hur de stuntmännen jobbar med eld. Den sista och åttonde säsongen av Game of Thrones har premiär på C More 15 april.

Game of Thrones – så långa blir avsnitten i sista säsongen

Det har spekulerats och ryktats att avsnitten i den åttonde och sista säsongen skulle bli avsevärt längre än tidigare, till och med långfilmslånga. Kanske har...

Det har spekulerats och ryktats att avsnitten i den åttonde och sista säsongen skulle bli avsevärt längre än tidigare, till och med långfilmslånga. Kanske har det varit lite önsketänkande inblandat för många också, särskilt eftersom det är en kortare säsong än tidigare. Nu har vi svaret på hur långa avsnitten verkligen blir.

Det ser ut som att flera av avsnitten i säsong åtta av Game of Thrones blir rejält långa, upp till en timme och 22 minuter. Viss reservation för att dessa tider inte är helt fastställda än. De sista två avsnitten är dessutom bägge två angivna som en timme och 20 minuter vilket kan vara en indikation på att tiderna är ännu mer preliminära. 

Här är sändningsdatum och längd på avsnitten i säsong åtta som visas i C More.

Avsnitt 1, den 15 april:
54 minuter.

Avsnitt 2, den 22 april:
58 minuter.

Avsnitt 3, den 29 april:
1 timme och 22 minuter.

Avsnitt 4, den 6 maj:
1 timme och 18 minuter.

Avsnitt 5, den 13 maj:
1 timme och 20 minuter.

Avsnitt 6, den 20 maj:
1 timme och 20 minuter.

Streama Game of Thrones på C More. Världspremiär på den sista säsongen är det alltså på C More den 15 april kl.03:00.