Under söndagen den 10 september passade tusentals svenskar på att rensa vinden och garderoberna på oanvänd sportutrustning. Givmilda personer från 57 orter runt om i Sverige skänkte totalt 29 ton sportprylar med allt från hundratals golfklubbor, skridskor, fotbollsskor och skidor till inlines, cyklar, långfärdsskridskor och snowboards.

- Jag är fortfarande chockad över resultatet - men det var också 29 ton svar på att vi göra något som berör och engagerar, säger Ida Björnstad, initiativtagare GeBortTillSport.

All insamlad utrustning skänks vidare till Fritidsbanken där den finns tillgänglig för gratis utlåning i 14 dagar.

Även GeBortTillSport-auktionen där det gick att buda på unika sportprylar blev en succé. Intresset var stort och signerade Zlatan-tröjor landade på 33 300 kronor, en fika med Lasse Granqvist på 8 000 kronor, Peder Fredricsons All Star-träns på 20 600 kronor och padellektionen med Tilde de Paula Eby och Peter Jihde slutade på 10 200 kronor. De totala auktionsintäkterna på 440 000 kronor går till ett nyinstiftat GeBortTillSport-stipendium där TV4 i samarbete med Folkspel stöttar initiativ som främjar alla barn och ungdomars möjlighet till idrott.