Tusentals sökande har genomgått stenhårda tester, men bara 32 tappra utmanare har valts ut. Nu står de inför den svåraste utmaningen av dem alla – att ta sig an gladiatorerna.

Senast det begav sig var 2004, men nu är de obarmhärtiga gladiatorerna tillbaka i en ännu större, starkare och farligare skepnad än tidigare. De kommer sätta de motiverade utmanarna på hårda prov i sensationella och fysiskt krävande grenar som duellen, gatloppet, attackbollen och rekylen.

Utmanarna tävlar mot varandra, två mot två – kvinna mot kvinna och man mot man – i elva tuffa grenar. I deras väg står Hero, gladiatorernas okrönte konung, och härskarinnan Amazon och 14 andra gladiatorer som slåss för att behålla arenan för sig själva.

Bara två utmanare, en man och en kvinna, kan stå som segrare. Vilka som är värdiga titeln Årets utmanare avgörs i den svåra hinderbanan.

Gry Forssell kommer att leda utmanarna genom tävlingarna och kommenterandet kommer skötas av de kända sportkommentatorerna Niklas Wikegård och Jesper Hussfelt.

Gladiatorerna är redo. Utmanarna är redo. Är du?