Glee

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Glee

Glee och 30 Rock kan få Golden globe-pris

Flera av TV4:s bästa serier kan få prestigefyllda Golden globe i olika kategorier. Missa inte att TV11 sänder galan live.

Flera av TV4:s bästa serier kan få prestigefyllda Golden globe i olika kategorier. Missa inte att TV11 sänder galan live.

En riktig uppesittarkväll - och natt - blir det den 16 januari, när TV11 sänder direkt från Golden globe awards på Beverly Hilton Hotel i Kalifornien, USA.

Serier kända från TV4

Bland de nominerade bidragen hittar du serier du kan njuta av i TV4:s kanaler. Populära serien Glee, som sänds i TV11, är nominerad i kategorin bästa komedi- eller musikal-tv-serie. I genren komedi- och musikalserier finns också Tina Fey och Alec Baldwin med som är nominerade för bästa skådespelarinsatser, båda i 30 Rock, som sänds i TV4 Komedi.

Nominerad i samma kategori är dessutom Zooey Deschanel, som spelar i New girl - en serie som har premiär på TV4 24 februari.

Mirelle Enos som spelar i kriminalserien The killing, med bland andra svenska stjärnskottet Joel Kinnaman, kan få pris i kategorin bästa skådespelerska i en drama-tv-serie.

Sarkastiskt med Ricky Gervais

För tredje året i rad programleds den direktsända galan av brittiska komikern, producenten, skådespelaren, manusförfattaren och regissören Ricky Gervais, känd från bland annat brittiska The office och filmen Ghost town.

För många är det en glad nyhet att Ricky är tillbaka medan andra tycker att han gick för hårt åt vissa celebriteter när han skämtade kring de nominerade under förra årets gala.

GOLDEN GLOBE AWARDS 2012 sänds live den 16 januari i TV11 kl 02:00 samt repriseras den 18 januari i TV11 kl 21:00.

Några av övriga nominerade:

Bästa kvinnliga skådespelerska – dramafilm

Glenn Close i Albert Nobbs
Viola Davis i The help
Rooney Mara i The girl with the dragon tattoo
Meryl Streep i The iron lady
Tilda Swinton i We need to talk about Kevin

Bästa manliga skådespelare – dramafilm

George Clooney i The Descendants
Leonardo Di Caprio i J. Edgar
Michael Fassbender i Shame
Ryan Gosling i The ides of March
Brad Pitt i Moneyball

Sista Glee för säsongen

I morgon söndag ser vi det sista avsnittet av Glee där det nu är dags för den stora körtävlingen.

I morgon söndag ser vi det sista avsnittet av Glee där det nu är dags för den stora körtävlingen.

I det sista avsnittet oroar sig Will för att Sue är en av domarna. Något Sue inte är sen att utnyttja. Quinns liv förändras för alltid.

Glee är en amerikansk dramakomediserie från 2009 i 22 delar. Serien har blivit en stor succé och det planeras redan för en andra säsong med storstjärnor som gäster. Om, när, var och hur serien kommer att sändas i svensk tv är ännu oklart.

Kommer du att sakna Glee? Vilka artister/teman vill du se i en andra säsong? Diskutera nedan!

De är det hemliga Glee-paret

Vi har inte ens hunnit se henne i serien, men hon har redan lagt vantarna på Mark Salling. Vem är den nya skådespelerskan i Glee?

Vi har inte ens hunnit se henne i serien, men hon har redan lagt vantarna på Mark Salling. Vem är den nya skådespelerskan i Glee?

Enda sedan Glee började sändas har det spekulerats om vilka skådespelare som har ihop det bakom scenen. Och lagom till att ensemblen utvidgas presenteras också ett nytt par, skriver TV Guide.

Det är i det kommande Madonna avsnittet som vi träffar henne, inte Madonna själv utan Naya Rivera. Hon spelar karaktären Santana Lopez som kommer röra runt ordentligt i Glee-grytan, genom att redan första avsnittet förföra en av killarna i kören.

Gissningarna har förstås varit på Puck som spelas av Mark, men rykten säger att Santana ska ta någon oskuld i serien. Och det kan ju inte vara pappa Puck.

Det är ännu inte klart när Glee kommer tillbaka i TV4.

Han är Sveriges främsta gleek

Det finns gleeks världen över, och Sveriges flitigaste Glee-bloggare är 14-åriga dansaren Mirza. - Jag är nästan besatt av Glee. Torsdagar har blivit mer som...

Det finns gleeks världen över, och Sveriges flitigaste Glee-bloggare är 14-åriga dansaren Mirza. - Jag är nästan besatt av Glee. Torsdagar har blivit mer som lördag för mig! berättar han.

Mirza gillar att göra egna danser, så han anade redan när han såg trailer för Glee att han skulle gilla serien. Förväntningarna infriades vid premiäravsnittet.
- Jag blev helt kär i serien! Fantastisk musik och dans, och ett starkt budskap till alla som har det svårt i skolan. Och så fastnar man för karaktärerna.

Det dröjde inte länge innan han startade en fanblogg för att skriva av sig.
- Jag känner precis ingen som gillar Glee som jag, och det är ju synd för jag pratar om det nästan hela tiden. I bloggen diskuterar jag vad som händer i serien, rapporterar om skådespelarnas vardag och det senaste skvallret. Jag brinner för Glee så det blir ganska mycket!

Vad vore det värsta som skulle kunna hända i serien?


- Att Quinn förlorar sin bebis. Det är ju det serien handlar mer och mer om: Quinns bebis.

Glee har sändningsuppehåll på TV4 från och med i kväll. Hur gör man för att lindra abstinensen?


- Kollar in min blogg så klart!

Skådespelarna bakom Glee

Bakom de smått knasiga karaktärerna i Glee döljer sig en ensemble av duktiga skådespelare. Här får du veta mer om dem!

Bakom de smått knasiga karaktärerna i Glee döljer sig en ensemble av duktiga skådespelare. Här får du veta mer om dem!

DIANNA AGRON spelar QUINN

Dianna Agron har medverkat i tv-serier som Numbers, Shark, Close to home och CSI:NY. Hon medverkade också i den populära serierna Veronica Mars, Heroes och har spelat i en serie Milo Ventimiglias serie av kortfilmer, It’s a mall world.

Dianna växte upp I San Francisco och är en hängiven medlem i djurrättsrörelsen PETA.

CHRIS COLFER spelar KURT

Chris Colfer uppträdde under sin uppväxt på lokala teatrar. Under gymnasietiden var han med i skolans teatergrupp, ordförande för skrivklubben, redaktör för skolans litterära magasin och vann pris i debatttävlingar. Under sitt sista år på gymnasiet skrev, regisserade och spelade han huvudrollen i en parodiversion av Sweeney Todd, som han kallade Shirley Todd.

Chris kommer från Clovis i Kalifornien.

JESSALYN GILSIG spelar TERRI SCHUESTER

Jessalyn Gilsig har medverkat i två av tv-världens mest hyllade serier: Nip/tuck och Prison break. Hon har också haft roller i Heroes, Friday night lights, CSI:NY, Boston Public, Snoops, The practice och NYPD Blues. Jessalyn har också gjort mycket film, bland annat Mannen som kunde tala med hästar.

Hon är född i Montreal men har slipat sina skådespelartalanger på Harvards universitetsteater, American repertory theatre.

JANE LYNCH spelar SUE SYLVESTER

Jane Lynch har medverkat i Julie och Julia i rollen som Meryl Streeps syster. Andra filmer Jane gjort är Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, The 40-Year-Old Virgin, Bam Bam and Celeste, Lemony Snicket's 'A Series of Unfortunate Events, Sleepover och Surviving Eden.

Förutom Glee har Jane medverkat i tv-serier som Lovespring international, Desperate housewives, Weeds, The L word, Two and a half men, Criminal minds och Christine.

Janes pjäs Oh Sister, My Sister! fick utmärkelsen Comedy ensemble of the year award I tidningen LA Weekly.


JAYMA MAYS spelar EMMA PILLSBURY

2004 gjorde Jayma sitt första tv-framträdande i komediserien Joey och fick strax efter det en roll i Wes Cravens film Red eye. Hon har också medverkat i succéserier som Ugly Betty, Heroes, gästspelat I House, Six feet under, The comeback, Entourage, Stacked, How I met your mother och Ghost whisperer.

Filmkarriären inkluderar roller i Flags of our fathers och Epic movie.

Mays kommer från Grundy i Virginia och tog en examen i drama från Radford university.


KEVIN MCHALE spelar ARTIE

Kevin McHale upptäckte skådespelaryrket efter att ha medverkat i lokalreklam i Dallas. Efter sin flytt till Los Angeles har han medverkat i flera filmer och tv-serier, bland annat True blood, The office, Zoey, 101 och All that.

2003 blev McHale medlem i pojkbandet NLT (Not Like Them).

McHale är född och uppväxt i Plano, Texas.


LEA MICHELE spelar RACHEL BERRY

Lea Michele gjorde sin debut på Broadway redan som åttaåring i rollen som Lilla Cosette i Les Misérables. Efter det har hon stått på scenen i produktioner som Ragtime och Speleman på taket.

Mest känd är Lea för sin roll som Wendla i den Tony-vinnande Broadway-uppsättningen av Spring awakening.

Lea har uppträtt på Tony-galan på Radio city music hall med rollbesättningen från Spring awakening, Ragtime och Speleman på taket.
I tv-rutan har Lea synts i Third watch och Guiding light.


CORY MONTEITH spelar FINN HUDSON

Innan han blev skådespelare hade Cory Monteith en mängd olika jobb som skolbusschaufför, takläggare och taxichaufför.

Cory har varit med i tv-serier som Kaya, Hybrid och Kyle XY. Han har också gjort gästspel i serier som Smallville, Supernatural, Stargate SG-1, Flash Gordon och Interns.

Bland hans filmroller märks Final destination 3, The Invisible, Deck the Halls och Whisper.

Cory kommer från Vancouver och är en rockstjärnewannabee som gärna spelar Guitar hero 2 på sin lediga tid.


MATTHEW MORRISON spelar WILL SCHUESTER

Matthew Morrison har studerat musikalteater, sång och dans på Tisch school of the arts i New York. Efter examen fick han sitt stora genombrott fick han i rollen som hjärtekrossaren Link Larkin i Hairspray på Broadway. Matthew har blivit nominerad till en Tony för sin roll i musikalen The light in the piazza.

På tv har han synts i gästroller i serier som Numb3rs, CSI:Miami, As the world turns, Law and order:criminal intent och Ghost whisperer. På film har han medverkat i Dan in real life, I think I love my wife och Music and lyrics.

AMBER RILEY spelar MERCEDES

Amber Riley blev castad till en pilot för serien St.Sass, även om det inte blev något av just den serien ledde det till att hon fick en roll i tv-serien Cedric the entertainer presents.

Riley har uppträtt i uppsättningar av Alice i underlandet, En midsommarnattsdröm, Into the woods och Mystery on the docks med Los Angeles-operan.

MARK SALLING spelar PUCK

Mark Salling kommer från Dallas. Han är en rutinerad låtskrivare och musiker och har släppt ett album, JERICHO på vilket han spelar och sjunger all musik.

Salling är också konstnär och skådespelare.

JENNA USHKOWITZ spelar TINA

Jenna Ushkowitz spelade en av huvudrollerna i Kungen och jag och i en Tony-belönad Broadway-uppsättning av Spring awakening.

Hon har också medverkat i Sesame street, Reading rainbow och As the world turns. Jenna har haft roller i independentfilmerna Babyface och Educated.

Om Glee

McKinley High är som vilken amerikansk high school som helst. Hejaklacksledarna och fotbollsspelarna är närmast kungligheter och de få tappra själarna i...

McKinley High är som vilken amerikansk high school som helst. Hejaklacksledarna och fotbollsspelarna är närmast kungligheter och de få tappra själarna i skolans kör anses vara nördar - och behandlas därefter.

Det vill den optimistiska spanskläraren Will Schuester (Matthew Morrison) ändra på. Trots att de flesta tycker att han är smått galen har han beslutat sig för att ta över som körledare och visa skolan, och världen, de sjungande ungdomarnas stjärnpotential.

Den från början befintliga kören består av Kurt (Chris Colfer), en kille med både röst och modekänsla, Mercedes (Amber Riley), en Beyoncé-wannabe och körens egen diva, Artie (Kevin McHale) en nördig men talangfull gitarrist, Tina (Jenna Ushkowitz) en Avril Lavigne-punkare med blåa slingor i håret, och Rachel (Lea Michele), en riktig talang som är övertygad om att hon är ämnad för stordåd. När Will sedan av misstag råkar höra Finn (Cory Monteith), en av skolans mest populära och tvålfagra fotbollsspelare, sjunga i duschen värvar han honom till kören i förhoppningen om att fler studenter ska följa i hans fotspår.

Övriga i serien är Wills fru Terri (Jessalyn Gilsig), Wills lärarkollega Emma Pillsbury (Jayma Mays) och coachen för hejaklacken, Sue Sylvester (Jane Lynch) samt fotbollsspelaren Finns flickvän Quinn (Dianna Agron) och bästa polare Puck (Mark Salling).

Serien är skapad av mannen bakom succéserien Nip/tuck, Ryan Murphy, och bjuder i varje avsnitt på ett musikaliskt potpurri, med allt från gamla klassiker som Journeys Don't stop believin' till moderna hits som Rehab av Amy Winehouse.

Glee är en amerikansk dramakomediserie från 2009. I 22 delar.