Golden Globe Awards

Amerikansk gala som går av stapeln natten mot den 1 mars 2021. Här delas det prestigefyllda priset Golden Globe ut till årets bästa biofilmer och tv-program. Följ festligheterna i direktsändning och håll tummarna för att just din favorit vinner. Komikerna Tina Fey och Amy Poehler leder årets gala.

Amerikansk gala som går av stapeln natten mot den 1 mars 2021. Här delas det prestigefyllda priset Golden Globe ut till årets bästa biofilmer och tv-program. Följ festligheterna i direktsändning och håll tummarna för att just din favorit vinner. Komikerna Tina Fey och Amy Poehler leder årets gala.

Jane Fonda hyllas med Cecil B. DeMille Award på Golden Globe Awards

Jane Fonda har gjort allt: drama, komedi, science fiction, aerobics, aktivism. Hon har följt sina övertygelser även när de kastat henne in i en storm av kontroverser. På Golden Globe Awards hyllas hon med priset Cecil B. DeMille Award för sina gärningar så här långt.

TV4 Play sänder Golden Globe Awards med Parisa Amiri som live-kommentator

PROGRAMINFORMATION
Den 3 februari släpps nomineringarna till den prestigefyllda galan The 2021 78th Annual Golden Globe Awards. TV4 Play har exklusiv svensk visningsrätt av galan som sänds natten mot den 1 mars, men som även kan ses i efterhand. I år live-kommenteras programmet av programledaren Parisa Amiri.

Här är alla vinnare av Golden Globes 2020

Under natten mot måndagen gick Golden Globe-galan av stapeln och live-sändes på TV4 Play. Höjdpunkten för oss svenskar var såklart att Stellan Skarsgård vann pris för sin roll i Chernobyl.

Joaquin Phoenix vinner Golden Globe för sin roll i Joker

Joaquin Phoenix fick under natten äran att ta emot en Golden Globe för sin otroliga insats i Joker. Han passade även på att hylla galan för deras val att servera en helt vegansk meny men konstaterade även att det måste göras mycket mer för att säkra planetens framtid.

Stellan Skarsgård vinner Golden Globe för "Chernobyl"

Svenske Stellan Skarsgård vann en Golden Globe vid nattens gala från Hollywood.
Han tar hem priset för sin roll i tv-serien ”Chernobyl”.
I TV4 Plays direktsändning av galan tackade han bland annat svenske Johan Renck.

Här nomineras Stellan Skarsgård till Golden Globe 2020

Stellan Skarsgård nomineras till en Golden Globe för sin skådespelarinsats i HBO-serien Chernobyl. Den svenske skådespelaren nomineras i kategorin bästa manliga biroll. Golden Globe sänds i TV4 Play den 5 januari (natten mot måndag).

Alla vinnare i Golden Globe Awards 2019

Glenn Close vann ett av de tyngsta priserna på Golden Globe-galan 2019. Hon prisades för sin roll i svenske regissören Björn Runges "The wife".
Svenske musikproducenten Ludwig Göransson var nominerad men föll på målsnöret.

Christian Bale: "Tack satan för inspiration"

Hollywood-skådespelaren Christian Bale får pris för rollen som Dick Cheney i ”Vice” och håller ett uppmärksammat tacktal under Golden Globe Awards 2019. "Tack satan, för att du inspirerat mig till hur jag ska spela den här rollen (USA:s förre vicepresident Dick Cheney)", sade han.

Regina King tystar musiken under Golden Globe-galan 2019

Regina King vinner en Golden Globe för bästa kvinnliga biroll i filmen ”If Beale Street Could Talk”. Under tacktalet tystade hon musiken och lovar att stötta projekt som består av 50 procent kvinnor i solidaritet med ”Time's up”.