Amie Bramme Sey är programledare och skribenten som tillsammans med Fanna Ndow Norrby driver den uppmärksammade podcasten RASERIET. Amie har även synts som deltagare i På Spåret och som programledare för Svenska Hjältar 2018.
 
- Grammis är så mycket mer än en musiktävling, den är en kärleksförklaring till svensk musik. Jag ser det som en otrolig ära att leda Grammis 2020 tillsammans med Rennie och vara en del av denna magiska kväll som hyllar landets musikkreatörer”, säger Amie Bramme Sey.
 
Rennie Mirro är en av Sveriges främsta musikalartister, känd för sina prisade rollprestationer i musikaler som ”Grease” och ”Singin’ in the Rain”. Just nu är Rennie aktuell i långfilmen ”Jag kommer hem igen till jul” och i TV4s kommande program "Flirty Dancing".
 
Galan sänds i TV12 och TV4 Play mellan klockan 19:30–22:00 den 6 februari 2020 och finns dagen efter tillgänglig att se i sin helhet på TV4 Play och C More.
 
- TV4 har en lång tradition av att uppmärksamma Sveriges bästa musik. Det känns därför extra kul att Grammisgalan får hela två och en halv timmes utrymme i både TV12 och TV4 Play”, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent TV4.
 
Nominerade till Grammis 2020 presenteras vid en presskonferens den 12 december. Galan äger rum den 6 februari på Annexet i Stockholm.