Varför sökte du till Grillmästarna 2013?

- Jag gillar ju att grilla och sedan tycker jag om utmaningar så jag tänkte varför inte. Jag hade tidigare blivit inkallad till audition till Sveriges mästerkock men aldrig tagit steget. När grillningen kom så tänkte ja att nu kör vi.

Hur var det att vara med i Grillmästarna 2013?

- Jobbigt, roligt, påfrestande, nervöst och förbaskat jäkla skoj.

Vad tog du med dig ifrån tävlingen?

- Jag kom hem med ett otroligt stort självförtroende och mycket erfarenhet. Jag lärde mig mycket och träffade goda vänner som jag fortfarande har kontakt med.

Vad lärde du dig under tävlingen?

- För det första så lärde jag mig att man skall gå på magkänsla, det var de gångerna det gick bäst.

- Sedan hade vi den Italienska dagen. Innan den tävlingen var jag mer osäker kring råvarorna i detta kök.  Numera använder jag mig mer av skaldjur och grillar dessa utan att krångla till det.

Hur var det att bedömas av stjärnkockar?

- Det var fantastiskt kul att få beröm av stjärnkockarna vid de tillfällen som de gillade det jag gjorde. Och de gångerna de inte gillade min mat så gällde det att ta det som en lärdom och inte ta illa upp.

Beskriv känslan av att vinna?

- Att vinna var hur grymt som helst, svincoolt. När jag skickade in ansökan tänkte jag att jag kanske skulle komma en bit… men inte vinna. Jag är mycket stolt.

Varför tror du att du vann?

- Överlag tror jag att jag hade bäst mat, upplägg och tänk. Sedan tror jag att personlighet spelar in. Man måste vara självsäker för att vinna. Man måste tro på sig själv.

Vad är det absolut viktigaste att tänka på när det gäller grillning?

- Ha rätt temperatur annars får du kött som antingen ej är färdigt eller som grillas så att det blir torrt.

Vad är det vanligaste felet en nybörjare gör kring grillning?

- De fyller hela grillen med kol och tändvätska. Det blir jävligt varmt. Sedan vänder de på det som grillas femtioelva gånger och det blir helt torrt.

Vilka egenskaper tror du vinnaren av Grillmästarna 2014 bör ha?

- Självförtroende, breda grillkunskaper och dessutom måste man äta gott. Om du inte äter gott så kan du inte grilla gott.

Vilket tips skulle du ge till en deltagare av årets Grillmästarna 2014?

- Mitt tips är att bestäm dig fort vad du skall göra och gör en plan hur du skall gå tillväga innan du gör något. Allt går mycket fortare då.

Vad lägger du allra helst på grillen?

- Clubsteak eller entrecote med ben.

Tröttnar du aldrig på att grilla?

- Jo, jag har gått in i grillväggen några gånger. Då gör jag långkok istället, chiligryta på högrev eller något annat gött.

Har du vad som krävs för att bli årets grillmästare?

ANSÖK HÄR >>