Christian Hellberg älskar grillat och själv grillar han året om. Förr, när han inte hade balkong grillade han till och med inomhus, han ställde grillen på spisen, fyllde på med kol och grillade under fläkten.

Rätt! (Eller: Använd mycket kryddor och glaze)

 -  När man grillar och vad man än grillar så är det viktigt att använda mycket kryddor, mycket glaze, tänk mycket smak helt enkelt– viktigaste är att blanda starkt med milda tillbehör, berättar Christian.

- Här kommer ett tips på världens enklaste sås som passar till allt! Allt du behöver är en burk yoghurt och en lime. Pressa lime och riv skalet, blanda ner i yoghurten, smaka upp med socker – klart!

Fel! (Eller: Så bränner du inte köttet)

-   De vanligaste felen folk gör är att få panik vid grillen när något sitter fast. Låt det vara, det kommer att släppa när det är färdiggrillat. Dessutom tror många att man bara ska vända köttbiten en gång vid direkt grillning, tipsar Christian. Det är helt fel! Man ska vända ofta och mycket, annars bränns det!