Guillou på jakt

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Guillou på jakt

Jan Guillou om programmet Guillou på jakt

Programmet Guillou på jakt, där Jan Guillou besöker Tanzania och Sydafrika för att jaga, har skapat starka tittarreaktioner. Här bemöter han dem och berättar...

Programmet Guillou på jakt, där Jan Guillou besöker Tanzania och Sydafrika för att jaga, har skapat starka tittarreaktioner. Här bemöter han dem och berättar mer om programmet.

I Guillou på jakt reser Jan Guillou till Tanzania och Sydafrika för att jaga. Väl i Tanzania blir han indragen i en helt annan jakt. Nämligen den på tjuvjägare. Och i Sydafrika tittar han närmare på den etiskt frågasatta jaktindustrin, där vilda djur inhägnas eller föds upp för att skjutas av välbetalande turister.

Efter att första delen i programmet visats i TV4 har tittare hört av sig med starka reaktioner, bland annat mot att Jan Guillou själv skjuter en elefant. Själv har han viss förståelse för reaktionerna.
– Folk reagerar mot jakten för att det handlar om att döda djur, att döda djur utan att det är nödvändigt, det är en slags nöjesverksamhet, säger han i Nyhetsmorgon.

Se mer i klippet ovan.

Del 2 av Guillou på jakt sänds måndag 9 januari 21:00 i TV4.