Början på sidans innehåll

Förslaget: Ta bort flera flaggdagar med kunglig koppling

37 sek

Det ska bli färre flaggdagar i Sverige, föreslår en utredning som överlämnades till regeringen på tisdagen. Av Sveriges 18 allmänna flaggdagar har 6 koppling till kungafamiljen, och antalet sådana föreslås minskas till 2 vid nästa tronskifte. Däremot flaggar utredningen för att högtidlighålla en helt annan dag och göra den till ny flaggdag i Sverige: Valdagen till EU-parlamentet.

Regeringen kör över lagrådet – går vidare med undantag för Cementa

36 sek

Regeringen går vidare med förslaget att ge tidsbegränsat tillstånd till Cementas kalkbrytning på Gotland. Trots lagrådets kritik och att även Mark- och miljööverdomstolen sagt nej eftersom Cementa inte kunnat visa hur till exempel grundvattnet påverkas långsiktigt. Förslaget läggs nu fram för riksdagen.

Ubåtsbråket trappas upp – ”Franska utrikesministern oerhört upprörd”

3 min 46 sek

Det uppblossade bråket mellan Frankrike å ena sidan och Australien, USA ochStorbritannien å andra sidan har blottat en spricka i de västliga demokratiernas allianser. Bråket, som handlar om inställda ubåts-affärer mellan Frankrike och Australien, togs upp idag på det stora toppmötet i New York vid FN:s årliga generalförsamling.

Man skjuten i södra Stockholm

1 min 19 sek

På tisdagskvällen påträffades en skottskadad man i Farsta i södra Stockholm. En trolig brottsplats har spärrats av och polisen kommer genomföra dörrknackning i området.

Storföretag inför hybridmodell när pandemirestriktionerna hävs

1 min 52 sek

Över hälften av svenska storföretagen kommer fortsätta låta sina tjänstemän jobba hemifrån. En enkät Ekonominyheterna gjort visar att många företag planerar en så kallad hybridmodell, med kombinerat arbete hemma å på kontoret. Bland annat Ericsson.

Låst mellan V och C – men samarbete i 20 kommuner

1 min 51 sek

På riksplan är det låst läge mellan Vänsterpartiet och Centerpartiet och nu väntar en riktig nagelbitare när regeringen presenterar årets höstbudget. Men på flera håll i landet ser läget annorlunda ut. I fler än 20 kommuner styrs av center/vänster-allianser och av dem är Sorsele.

Bitter stämning under toppmötet: "Franska utrikesministern var oerhört upprörd"

1 min 49 sek

Världens stats- och regeringschefer möttes under tisdagen i FN:s generalförsamling i New York. Men det låg en bitter stämning i luften på grund av den senaste ubåtsaffären, menar Sveriges utrikesminister Ann Linde (S).

Se utrikesministern berätta mer om den rådande stämningen mellan Frankrike, USA och Australien i klippet ovan.

Analys: Många tycker Bidens budskap haltade

1 min 29 sek

Nu är det slut på krig och dags för globalt samarbete. Det var Joe Bidens budskap när han talade i FN för första gången som president. Kommentarerna efter handlade dock om att budskapet haltade, inte minst när det kommer till uttåget ur Afghanistan och ubåtsaffären med Frankrike.

Friskolekoncernen rasade på börsen efter S-beskedet

43 sek

Socialdemokraterna vill förbjuda friskolor att göra vinstuttag. Partistyrelsen meddelade på tisdagen att man nu kommer driva frågan. Något som fick friskolekoncernen Akademedias aktie att rasa 14 procent på börsen, direkt efter beskedet. Förslaget läggs fram på partikongressen i november.

Styrräntan kvar på noll procent

1 min 23 sek

Riksbankens styrränta ligger kvar på 0 procent, det beskedet kom på tisdagen. Inga räntehöjningar planeras heller de närmaste tre åren.

Person anhållen misstänkt för spioneri

19 sek

Säkerhetspolisen har gripit och anhållit en person skäligen misstänkt för spioneri. Gripandet skedde på måndagskvällen på en adress i Mellansverige. Regeringen har informerats.