Tidsplanen gnisslar för fossilfri stålproduktion

Först i världen på fossilfri stål, hoppas ju SSAB, LKAB och Vattenfall bli – men tidsplanen gnisslar. Det finns ännu inga besked om var den anläggning som ska bli en brygga mellan experimentell utveckling och kommersiell produktion ska placeras.

8 av 10 arbetarkvinnor kan inte undvika kontakt med andra

Bara en bråkdel av LO:s medlemmar har möjlighet att jobba hemifrån under pandemin. Och kvinnor med arbetarjobb är de som drabbas hårdast. De har i högre grad än män osäkra anställningar och arbeten som kräver nära kontakt med andra människor.

MacGyver del 6

Coronapandemin har tagit över världen och MacGyver och hans team tvingas sätta sig i karantän. Mac, Bozer och Riley bestämmer sig för att isolera sig tillsammans och det blir minst sagt händelserikt. Samtidigt försöker Russ reda ut sitt kärleksliv.

Påvebesök i Irak väcker hopp hos den kristna befolkningen

I morgon kommer påve Franciskus till Irak. Under en fyra dagars rundresa kommer han möta olika grupper i landet som präglats av krig och katastrofer. För den kristna befolkningen som de senaste decennierna varit utsatt för stort förtryck inger besöket nytt hopp, rapporterar våra utsända.

Ekonominyheterna 19.00 4 mars 2021

I kvällens sändning: 8 av 10 arbetarkvinnor kan inte undvika kontakt med andra • SD-politikern får rätt mot Transportarbetareförbundet • Tidsplanen gnisslar för fossilfritt stål

EU stoppar 250 000 vaccindoser från Astra Zeneca

EU beslutade idag att stoppa en leverans på 250.000 vaccindoser från Astra Zeneca som skulle ha exporterats från Italien till Australien.
Det är första gången EU använder det exportkontrollsystem som infördes för en månad sedan när Astra Zeneca inte levererade enligt avtal.

”Han beskrivs som en glad kille som hälsar på sina grannar”

En glad ung man, trevlig mot sin omgivning, men som också missbrukade droger och led av psykiska besvär. Så beskrivs den 22-åring som nu misstänks för dådet. Vi har träffat Göran Åhlander som känner både gärningsmannen och ett av hans första offer och som själv hamnade mitt i dramat i går. Reporter Johan Håkansson är på plats i Vetlanda och berättar mer.

FHM: Mellanstadieskolor ska kunna gå över till distansundervisning

Efter kravet från Lärarnas Riksförbund öppnar nu Folkhälsomyndigheten upp för att även mellanstadieskolor ska kunna gå över till distansundervisning. Samtidigt ändras rekommendationerna för Astra Zenecas vaccin. Sen flera studier visat på lika bra effekt för äldre är det nu fritt fram att ge det till personer över 65.

22-åringen begärs häktad för knivattackerna i Vetlanda

Mannen som misstänks för knivdåden i Vetlanda begärdes nu på eftermiddagen häktad misstänkt för mordförsök i sju fall. Flera av offren har intensivvårdats, men enligt sjukvårdsregionen är i nuläget ingen livshotande skadad. Frågan många nu ställer sig är varför den 22-årige mannen gick till attack.

Big Brother Sverige del 18

Nardos har sovit dåligt igen och är arg på alla i huset. Deltagarna gör upp om värdefulla immuniteter och så får de reda på vilka egenskaper som tittarna tycker karaktäriserar dem. Dräkter delas ut i samband med detta och därefter väntar fest.

Lättnaden i Vetlanda efter beskeden om offren: ”Läget ser mycket bättre ut”

En gärningsman har gått till knivattack mot sju personer i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte sköts av polis vid gripandet. Julia Löfquist, reporter på Vetlandaposten, summerar dygnet och går igenom vad som hänt. ”I går vårdades fem personer på iva och i dag ser läget mycket bättre ut. En person som vårdades för livshotande skador har flyttats till en vanlig avdelning”.

Efter fem

Dagsfärsk aktualitetsprogram med Tilde de Paula Eby, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell och Axel Pileby. Ta del av allt från ögonöppnande omvärldsanalyser till spännande intervjuer och nyhetsuppdateringar.

Alba August: ”Konstigt hur lite man pratar om ivf”

Skådespelaren och artisten Alba August har sett i produktioner som ”Unga Astrid” och nu senast ”Alla utom vi” där hon spelar mot ex-pojkvännen Björn Gustafsson och skildrar ett pars kamp för att bli gravida. ”Det är något som alla kan relatera till. Det är konstigt hur lite man pratar om ivf”.

Glamour del 68

Eric och Wyatt försöker tala klarspråk med Quinn som trots flera försök vägrar att godta Shaunas ursäkt. Steffy är glad att hennes bror mår bättre men känner oro kring hans kontakt med Hope och hur det skulle kunna påverka hans hälsa.

Annorlunda upplägg för årets Vasaloppet

Medan de flesta motionslopp ställs in pågår Vasaloppsveckan för fullt – trots pandemin. Men upplägget är annorlunda för motionärer – de har fått boka in sin egen starttid någon gång från den 12 februari fram till nu på söndag. Allt för att undvika trängsel.

Efter fem del 39

Dagsfärsk aktualitetsprogram med Tilde de Paula Eby, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell och Axel Pileby. Ta del av allt från ögonöppnande omvärldsanalyser till spännande intervjuer och nyhetsuppdateringar.

Malou efter tio

Malou von Sivers bjuder in gäster till långa intervjuer, nyfikna frågor och engagerande diskussioner. Varje dag har ett aktuellt huvudtema och programmen avhandlar allt från forskning av olika slag till relationer och livsöden.

Nyhetsmorgon

Vakna upp till Sveriges största morgonprogram, Nyhetsmorgon. Se nyhetshändelser utvecklas och fördjupas, trender granskas och situationer avhandlas i detta program som sänds varje dag, året runt.

Talang - Syntolkad

Olidlig spänning och hård konkurrens väntar när det blivit dags för semifinal i Talang 2021. De tävlande har vässat sina nummer men frågan är om de lyckas imponera på juryn en andra gång? Vilka som tar sig vidare till final avgör ni där hemma.

Ambulansen del 8

Fredagspasset får en oväntad vändning när ett larm inkommer om en knivhuggning och en gärningsman på flykt. Snart larmas personalen att ännu en person har knivhuggits. En 82-årig patient har trillat hemma och väntat på hjälp i över två timmar.

A Bigger Splash

Rockstjärnan Marianne har dragit sig undan med sin man till en italiensk ö för att vila ut. De får besök av hennes ex, en excentrisk skivproducent, och hans förföriska dotter. Mellan dem uppstår spänningar som får ödesdigra konsekvenser.

The Force: North East del 11

Polisen i New Castle skyndar sig till stadens centrum där en kvinna hotar med att ta sitt liv. Larmcentralen får ett alarmerande samtal från en av landets storbanker och en pensionär har fallit illa och behöver hjälp snabbt.