Historien börjar i Hörby, kvällen den 20 mars 1989. Tioåriga Helén Nilsson är ute för att träffa kompisar, men de springer om varann och sista iakttagelsen av Helén är vid Lågprisaffären vid Hörbyån.

Sex dagar senare återfinns Heléns svårt sargade kropp i en plastsäck i en skogsdunge utanför Tollarp. Trots en omfattande utredning och spår i form av hundhår och sperma kommer man ingenstans. Bland annat för att DNA-tekniken var otillräcklig.

Några månader senare, på morgonen den 4 augusti 1989 anträffas en död kvinna på en rastplats i Vedema. Det visar sig vara Jannica Ekblad, en 26-årig prostituerad kvinna från Malmö. Avståndet mellan de båda fyndplatserna var endast cirka fyra mil. Trots DNA och spår från bland annat hund kommer man ingen vart.

Genombrottet kommer i juni 2004, 15 år senare. Efter ytterligare ett tips DNA-testar man den nedfrusna sperman från Heléns kropp och får en träff på Ulf Olsson. I hans sommarstuga hittas spår av blod från Jannica Ekblad. 2005 dömer hovrätten Ulf Olsson till rättspsykiatrisk vård. Drygt fyra år senare påträffas Ulf Olsson död i sin cell på Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall efter att ha tagit sitt eget liv genom hängning.

Se GW:s mord på TV4 Play >>