I slutet av 00-talet är Malmö svårt drabbat av gängrelaterat våld. Antalet skjutningar på öppen gata har eskalerat och situationen är mycket ansträngd. 2010 upptäcker Malmöpolisen att några händelser sticker ut ur mängden. Ur gängvåldet framträder en ensam gärningsman som skjuter på slumpmässigt valda människor med mörkt hår. Snart kommer det visa sig att skytten varit aktiv betydligt längre än någon kunnat ana. I skydd av sin oansenliga personlighet har han kunnat skaffa både vapenlicens och vapen, planerat och utfört sina gärningar i över tio år.

Den 13 juni 2003 hittas Kooros Effatian död på sin egen gröna soffa. Någon har täckt kroppen med stolsdynor, filtar och kläder. På golvet finns blod och Kooros har ett skott i bröstet. Sju år senare kan man konstatera att han var Peter Mangs första kända mordoffer.

I november 2010 griper polisen Peter Mangs som misstänkt för flera av skotten i Malmö. Den 23 november 2012 döms han till livstids fängelse av Malmö tingsrätt för två mord och åtta mordförsök. Året efter fastställer hovrätten livstidsdomen mot Mangs.

GW:s mord sänds på tisdagar 21.00 i  TV4 och på TV4 Play.

Se GW:s mord gratis på TV4 Play >>