Den här historien utspelar sig på västkusten i trakterna kring Stenungsund mellan 2010 och 2014.
En ung kvinna gör slut med sin missbrukande pojkvän men eftersom han inte har nånstans att ta vägen låter hon honom bo i hennes källare. Hennes sambo fyller år och de ska åka vattenskidor. Istället brister de ut i gräl och den dagen blev den sista någon såg henne vid liv. En historia där viktiga bevis hela tiden finns inom räckhåll för utredarna men som ändå drar ut på tiden över flera år. Till sist blir organisationen Missing People avgörande för fallets lösning.

I juli 2010 ses Marina Johansson för sista gången i livet ute på Orust, med sin exsambo som fyller år. Dagen efter ses hennes bil och någon gör ett större bankomatuttag på hennes kort. Föräldrarna polisanmäler försvinnandet och Marinas bil hittas vid Stora Högas station.

Samma dag grips exsambon och delges misstanke om mord men måste släppas kort därpå. I augusti 2010 deltar fler än 100 poliser i en stor sökning efter Marina i villans närområde och skogen strax intill utan resultat. Polisen har få ledtrådar vad gäller var Marina kan befinna sig eller vad som kan ha hänt henne.
Ett halvår efter försvinnandet flyttar nya hyresgäster in i Marinas villa. I samband med att de bäddar om i Marinas säng så lyfter de på bäddmadrassen och gör då en fasansfull upptäckt.

Det här är historien om en mordutredning i tre omgångar, och ett väldigt unikt svenskt rättsfall. 

Hör hela berättelsen i GW:s mord, avsnitt tre, med Leif GW Persson.