Början på sidans innehåll

Haiti

Se allt om katastrofinsatsen efter kraftiga jordskalvet

Se allt om katastrofinsatsen efter kraftiga jordskalvet

Efterskalv skakade Haiti

24 sek

Dödssiffran justeras upp till nära 2200 offer • 60 000 hus förstörda

Direktrapportering

Utrikeskollen: Stormen ”Grace” väntas förvärra läget i ett skakat Haiti

10 min 16 sek

Ovanpå mordet på presidenten, politiskt kaos och pandemin kom ännu en jordbävning. Det verkar inte finnas någon hejd på de slag som drabbar Haiti – och om någon dag kan stormen Grace dra in. TV4:s utrikeskommentator Elisabet Frerot går igenom händelseförloppet för det kritiska läget.

Direktrapportering

1300 döda efter jordskalvet på Haiti – nu hotar nya stormen "Grace"

2 min 31 sek

Dödstalen efter jordbävningen i Haiti närapå fördubblades sent på söndagen. De officiella siffrorna uppgick då till 1 297 döda och över 5 700 skadade, med varningar om att de kommer att öka ytterligare. Och i horisonten väntar nästa fara – ovädret Grace.

Direktrapportering

Nära 1 300 döda i skalvet i Haiti

44 sek

Dödssiffran stiger kraftigt efter jordskalvet i Haiti i lördags och är nu uppe i nästan 1 300 döda. Dessutom har över 5 700 människor skadats. Räddningsarbetet försvåras av att stora områden i Haiti kontrolleras av kriminella gäng som strider mot varandra.

Direktrapportering

Minst 304 döda i jordskalvet i Haiti: ”Enorm förödelse”

3 min 47 sek

Fler än 300 personer har omkommit i ett kraftigt jordskalv i Haiti. Skalvet med styrkan 7,2 inträffade på lördagseftermiddagen. Dess centrum låg i de södra och sydvästra delarna av landet, på den landtunga som sträcker sig ut i Karibiska havet. Sofia Calltorp, internationell chef för svenska Röda korset beskriver det kritiska läget.

Direktrapportering

Över 300 döda i haitiska jordskalvet – dödssiffran väntas öka

1 min 11 sek

Dödssiffran fortsätter att stiga i Haiti efter gårdagens kraftiga jordskalv. Minst 304 personer uppges ha omkommit och fler än 1800 har skadats. Enligt USA:s geologiska institut befarar man att antalet dödsfall kommer att bli ännu högre, och räknas i tusental.

Direktrapportering

Dödssiffran i Haiti stiger: "Invånarna lever i ständig skräck"

3 min 56 sek

Minst 225 människor har dött efter jordbävningen i Haiti - men det är en siffra som väntas stiga. Ulrika Kallin Eriksson från Hoppets stjärna som är verksamma i landet berättar om hatiernas ständigt svåra situation som ofta förvärras i och med framför allt återkommande naturkatastrofer.

Direktrapportering

Seismologen oroas av jordskalvet i Haiti: ”Obehagligt”

5 min

Det har skett en jordbävning i Haiti av kraftigare magnitud än den som inträffade 2010. Björn Lund, seismolog vid Uppsala universitet, är orolig för konsekvenserna – men tror inte de blir lika allvarliga som då. ”Förhoppningsvis blir det inte alls så illa”, säger han.

Direktrapportering

Ny premiärminister i Haiti

25 sek

Ariel Henry får uppdraget att leda Haiti efter mordet på president Jovenel Moïse som mördades i sitt hem 7 juli. Flera misstänkta har gripits för mordet.

Direktrapportering

Haiti vädjar om hjälp från FN och USA

1 min 10 sek

Varken USA eller FN har än så länge svarat på om de kan bistå med regelrätt militär. I Port Au Prince finns fler frågor än svar, vem ligger bakom mordet på presidenten, med vilken motiv och om valen kan hållas som planerat i september.

Direktrapportering

Haitis president har mördats

2 min 16 sek

Haitis president har skjutits till döds i sitt hem. Det var natten till onsdagen som beväpnade män bröt sig in och mördade presidenten och skottskadade hans fru.

Direktrapportering