Heja Sverige

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Heja Sverige

TV4:s Kristallen-vinnare

Under söndagskvällen direktsändes den stjärnspäckade Kristallen-galan där TV4 tog hem två priser. Tilde de Paula Eby röstades fram av tittarna till Årets...

Under söndagskvällen direktsändes den stjärnspäckade Kristallen-galan där TV4 tog hem två priser. Tilde de Paula Eby röstades fram av tittarna till Årets kvinnliga programledare och Heja Sverige vann Årets realityprogram.

Se Tilde de Paula Ebys rörande tacktal i spelaren ovan!

- Vi är stolta över våra priser och över samtliga nominerade bidrag som alla är resultatet av många människors hårda arbete och vår medvetna, stora satsning på bred underhållning, journalistik och högkvalitativt drama. Nu fortsätter arbetet att skapa program som samlar Sverige och som engagerar, underhåller och berör, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-Gruppen.

- Stort tack till alla tittare! Det här är det finaste priset jag någonsin har fått och jag är så otroligt glad och tacksam för alla som har röstat, säger Tilde de Paula Eby.

TV-priset Kristallen delades ikväll ut för tolfte året i rad och sändes i Kanal 5. 18 statyetter delades ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året och TV4-Gruppen var nominerade i 19 kategorier. Priset belönar nytänkande och originalitet samt exceptionellt gott hantverk. Av de 18 olika kategorierna utsågs tretton av pristagarna av en jury, fyra utsågs av publiken och ett, hederspriset, av Kristallens styrelse. TV4-Gruppen tog hem två priser, varav ett röstades fram av tittarna.

Om Kristallen:
Kristallen är ett kvalitativt pris och gala för svensk tv-produktion. Stiftelsen Det svenska tevepriset grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Sveriges tv-producenter. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. De svenska tv-kanalerna turas om att arrangera galan och prisutdelningen. Senast TV4 sände Kristallen var 2014.

Heja Sverige på TV4 Play

Klipp och program med Tilde på TV4 Play

1:03
Spela
Idol Backstage: Fredagsfinal 10

Idol Backstage: Fredagsfinal 10

Häng med bakom scenen under Idols semifinal.

Häng med bakom scenen under Idols semifinal.

3:38
Spela
Heja Sverige-gänget snackar Idol i #Idolsoffan

Heja Sverige-gänget snackar Idol i #Idolsoffan

Niklas Musco och Saranda Hasani träffar Heja Sverige-gänget som representerade Sverige i Special Olympics.

Niklas Musco och Saranda Hasani träffar Heja Sverige-gänget som representerade Sverige i Special Olympics.

Daniel är en drömkille – 5 anledningar som alla borde lära sig av

Daniel Anglén är Heja Sveriges mesta, och bästa, tjejtjusare. Och han har mycket att lära ut.

Daniel Anglén är Heja Sveriges mesta, och bästa, tjejtjusare. Och han har mycket att lära ut.

1. Han är en äkta gentleman – se och lär alla killar

✓ Ställer upp ✓ Räddar ✓ Rastar husdjur

2. Han vet vad en riktig pudding är – och kan förklara pedagogisk

”Man säger typ ’tjena snygging’”

3. Han vet väldigt mycket om brasilianska tjejer

”Vet du hur snygga de är?” 

4. Men han vet också att det egentligen är insidan som räknas

”Snygga tjejer kan vara elaka”

5. Han raggar på ett föredömligt artigt sätt

”Har ni det bra här?”

BONUS: Så blir du Daniels drömtjej

1:20
Spela
Daniel vet hur man behandlar tjejer

Daniel vet hur man behandlar tjejer

Daniel är en riktig gentleman och visar det i Heja Sverige när han berättar för kompisen Tomas om hur en tjej ska behandlas.

Daniel är en riktig gentleman och visar det i Heja Sverige när han berättar för kompisen Tomas om hur en tjej ska behandlas.

5 anledningar varför Emra är kung i Heja Sverige

Emra Bylbyli är en stark karaktär som är svår att inte gilla. Här listar vi 5 anledningar till varför Emra regerar i Heja Sverige.

Emra Bylbyli är en stark karaktär som är svår att inte gilla. Här listar vi 5 anledningar till varför Emra regerar i Heja Sverige.

Han ”glömmer” beställa sallad på McDonalds

Vi har alla varit där.

Han är Zlatan.

Det är faktiskt ”skitsvårt” att släppa bollen till lagkamrater.

Han badar inte var som helst.

Emra vet bättre än att doppa tån i nåt äckligt vatten.

Han dissar Obama av kreativa anledningar – han har gym, barn, och gym på sitt privatplan!!

”Han är helt slut”

Han ger vardagsångesten inför träning ett ansikte.

”Nej nej nej inte snabbare”

Daniel Anglén.
Visa bildspel

Deltagarna i Heja Sverige

I Heja Sverige får vi följa med deltagare i den svenska truppen till Special Olympics från uppladdning, träning och vardagsliv till guldjakten i USA. Lär känna...

I Heja Sverige får vi följa med deltagare i den svenska truppen till Special Olympics från uppladdning, träning och vardagsliv till guldjakten i USA. Lär känna dem lite bättre här.

Daniel Anglén
Daniel är 21 år, bor i Tyresö och tränar judo i IK Södra Judo till vardags. Han har just tagit studenten, ska flytta hemifrån i höst och ge sig ut i arbetslivet. Daniel tränar hårt för att lyckas ta brunt bälte i judo. Han har många vänner och brukar bland annat ge sig ut på buss-safari med bästa kompisen Mats. Han är en väldigt social person och drömmer om att träffa en tjej.

Thomas Hamlet 
Thomas är 39 år och kommer från Mölndal. Inför Special Olympics träffar han Daniel på ett läger och de två blir goda vänner. Thomas är ”Mr Miyagi” för Daniel, och kan med sitt svarta bälte i judo stötta och hjälpa Daniel när han kämpar för att få brunt bälte.

Emra Bylbyli 
Emra är 30 år och bor i egen lägenhet i ett gruppboende i Rimbo. Han jobbar på Willys i Norrtälje. Han tränar i Roslagen SOL (Special Olympics) där man tränar fotboll, friidrott, innebandy, handboll och floorhockey. Tidigare har Emra vunnit massvis med medaljer i friidrott, men nu ska han delta som forward i fotbollslaget, och han är lagets stora stjärna. Han kämpar för att gå ner i vikt så att han ska orka springa mera, men det är svårt att hålla sig borta från pizza och hamburgare.

Keith Segerblad
Keith spelar på backposition i samma lag som Emra. Han jobbar på en firma som heter Lättviktsmotor. Han tycker att Emra behöver gå ner i vikt för att bli en bättre fotbollsspelare, och vakar över både maten och träningen.

Elin Valborg
Elin bor i Rimbo utanför Norrtälje. Hon är 23 år, och är även hon aktiv i föreningen Roslagens SOL. Elin ska tävla i friidrott, i grenarna kula och spjut. Hon vill göra något stort för sitt land, och hoppas givetvis på att få träffa Presidenten och komma hem med guldmedalj.

Ricky Landgraff 
Ricky är 24 år och spelar handboll i Skuru IK, där han är lagkapten. Han spelar också i division 3 Skogås. Ricky har både körkort och jägarexamen och jobbar med att montera flaggstänger.

Jesper Eriksson Nylund
Jesper spelar också handboll i Skuru IK. Han har Downs syndrom och älskar Disney-filmer, Melodifestivalen och dataspel. Jesper är bästa kompis med Ricky, som hjälper honom mycket i vardagen. De träffades på ett vattenskidläger för fyra år sen. Tillsammans är de även tränare för yngre barn som har Downs syndrom.

Thomas Andersson
Thomas från Skövde är äldst i Special Olympics-truppen med sina 53 år. Han ska tävla i bowling och han är sponsrad av den lokala bowlinghallen så han kan komma och gå som han vill. Som barn var han mobbad på grund av sin funktionsnedsättning, och förstod att han var bra på att springa när han försökte komma undan sina mobbare. För Thomas är det en höjdpunkt i livet att få delta i Special Olympics. Det enda han är nervös för är hur han ska göra sig förstådd, för han har aldrig lärt sig engelska. 

Heja Sverige en dokumentärserie om idrottens viktiga funktion och vänskap

Under våren har de tränat stenhårt inför Special Olympics World Summer Games i Los Angeles sommaren 2015. Nu kommer tittarna få följa med på hela resan med den...

Under våren har de tränat stenhårt inför Special Olympics World Summer Games i Los Angeles sommaren 2015. Nu kommer tittarna få följa med på hela resan med den svenska truppen från uppladdning, träning och vardagsliv till guldjakten i USA. Heja Sverige startar måndagen den 7 september klockan 21.00 i TV4.

Här följer man deltagare i den svenska truppen till Special Olympics från uppladdning, träning och vardagsliv till guldjakten i USA. Bland de tävlande finns omtänksamma Daniel som kämpar för att ta brunt bälte i judo och Elin som tävlar i kula och spjut och hoppas på att få träffa USA:s president. De tävlande är:

Daniel Anglén som tränar judo i Tyresö Judo till vardags. Daniel tränar hårt för att lyckas ta brunt bälte i judo.

Thomas Hamlet från Mölndal har svart bälte i judo.

Emra Bylbyl bor i Rimbo i Roslagen. Han tränar i Roslagen SOL där man sysslar allt från fotboll till friidrott och handboll. Nu ska han satsa på att tävla i fotboll.

Keith Segerblad spelar på backposition i samma lag som Emra.

Elin Valborg bor i Rimbo i Roslagen och är även hon aktiv i föreningen Roslagen Sol och ska tävla i friidrott i grenarna kula och spjut.

Ricky Landgraff spelar handboll i Skuru IK där han är lagkapten. Han spelar också i division 3 i Skogås.

Jesper Eriksson Nylund spelar också handboll i Skuru IK.

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning. Det finns verksamhet i 170 länder och inkluderar nästan 4 miljoner idrottsmän och kvinnor med funktionshinder. Vartannat år anordnas tävlingar där idrottare från världens alla hörn möts för att göra upp om de åtråvärda guldmedaljerna. På plats i Los Angeles i år var 61 deltagare i den svenska truppen som tävlade i 8 idrottsgrenar.

Heja Sverige är en svensk dokumentärserie från 2015. Det här är den första säsongen som sänds i sex delar. Heja Sverige startar måndagen den 7 september klockan 21.00 i TV4.