Här följer man deltagare i den svenska truppen till Special Olympics från uppladdning, träning och vardagsliv till guldjakten i USA. Bland de tävlande finns omtänksamma Daniel som kämpar för att ta brunt bälte i judo och Elin som tävlar i kula och spjut och hoppas på att få träffa USA:s president. De tävlande är:

Daniel Anglén som tränar judo i Tyresö Judo till vardags. Daniel tränar hårt för att lyckas ta brunt bälte i judo.

Thomas Hamlet från Mölndal har svart bälte i judo.

Emra Bylbyl bor i Rimbo i Roslagen. Han tränar i Roslagen SOL där man sysslar allt från fotboll till friidrott och handboll. Nu ska han satsa på att tävla i fotboll.

Keith Segerblad spelar på backposition i samma lag som Emra.

Elin Valborg bor i Rimbo i Roslagen och är även hon aktiv i föreningen Roslagen Sol och ska tävla i friidrott i grenarna kula och spjut.

Ricky Landgraff spelar handboll i Skuru IK där han är lagkapten. Han spelar också i division 3 i Skogås.

Jesper Eriksson Nylund spelar också handboll i Skuru IK.

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning. Det finns verksamhet i 170 länder och inkluderar nästan 4 miljoner idrottsmän och kvinnor med funktionshinder. Vartannat år anordnas tävlingar där idrottare från världens alla hörn möts för att göra upp om de åtråvärda guldmedaljerna. På plats i Los Angeles i år var 61 deltagare i den svenska truppen som tävlade i 8 idrottsgrenar.

Heja Sverige är en svensk dokumentärserie från 2015. Det här är den första säsongen som sänds i sex delar. Heja Sverige startar måndagen den 7 september klockan 21.00 i TV4.