-  Dom är så olika hela bunten. Emil som klär sig så fin till varje bak, crossfit-Henrietta som kan ge både mig och Johan en avhyvling om vi är i vägen och Linn som får horn i huvudet inför varje tävling. Jag är vansinnigt imponerad av alla både när det gäller bakningen och hur de klarar pressen som programmet innebär, säger Tina Nordström, programledare.

I tävlingsprogrammet Hela Sverige bakar får passionerade amatörbagare från hela Sverige chansen att imponera på den krävande juryn med sina tårtor, bakelser, bröd och pajer. I år har programmet förnyats och tittarna kan vänta sig mer dramatik, humor och närvaro än någonsin tidigare. Dessutom får de möta två nya programledare: folkkära Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling (känd från Ack Värmland). Juryn består som tidigare av kakdrottningen Birgitta Rasmusson och brödens mästare Johan Sörberg.

-  I år bjuder vi tittarna på ett förnyat framgångsrecept där vi får komma närmare deltagarna och följa dramatiken i tävlingarna på ett tydligare sätt. Dessutom får programmet ny energi av programledarduon Tina och Johan som har en fantastisk kemi och bjuder på många skratt, säger Malin Knave, exekutiv producent för programmet.

Framgångssagan Hela Sverige bakar hade premiär 2012 och bygger på den brittiska storsuccén ”The Great British Bake-Off”. Precis som i föregångslandet har tittarna älskat formatet och 2016 flyttade programmet från Sjuan till TV4 för att bli ett av kanalens flaggskepp.

Hela Sverige bakar har säsongspremiär tisdag 25 september klockan 20.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More. Programmet sänds i 12 delar.

Årets hemmabagare:

Ammna Chaudhry-Hellström, 34 från Malmö. Kommunikationsdesigner som bott utomlands i många år och älskar att baka macarons och andra amerikanska bakverk.

Anna-Karin Eriksson, 34 år från Uppsala. Kock och tvåbarnsmamma som använt bakningen som terapi sedan hennes man råkade ut för en allvarlig MC-olycka 2007.

Cissi Almgren, 31 år från Norrköping. Platschef och ensamstående mamma som upptäckte bakningen när hennes dotter föddes.

Emil Nilsson, 27 år från Arkelstorp, nära Kristianstad. Student med stort intresse för kungligheter, genusfrågor och bakning.

Heikki Taipale, 25 år från Borås. Hovmästare som kopplar av genom att experimentera i köket när han är ledig.

Henrietta Bolander, 28 år från Göteborg. Tävlingsinriktad IT-konsultchef som tävlar i crossfit och älskar att baka tårtor till sina vänner.

Janne Jähnke, 52 år från Strömstad. Kajarbetare, taxichaufför och bonuspappa som experimenterar med vetedegar på sin fritid, gärna med rockmusik i bakgrunden.

Lena Ryhnell, 56 år från Falun. Mormor, kock på förskola och bakbloggare som gärna lägger timmar på att dekorera bakverk.

Linn Utbult, 36 år från Öckerö. Säljare på kafferosteri och bakfantast som länge drömt om att få vara med i programmet. Nu hoppas hon på seger!

Mats Karlsson, 30 år från Stockholm. Lärarstudent och tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna med en fäbless för amerikanska bakverk som överdådiga tårtor och cupcakes.

Maya Vestin, 35 år från Örnsköldsvik. Barnskötare och trebarnsmamma som fann bakningen som ett sätt att må bra under de jobbiga skolåren.

Sara Bley, 25 år från Stockholm. Energikonsult och före detta friidrottare på elitnivå som började laborera med bakverk i 12-årsåldern.