Årets deltagare är riktiga eldsjälar med olika bakgrunder. De samlas på Taxinge slott för att briljera med sina kunskaper om kakor, tårtor, bröd och bullar – allt för att vinna Sveriges största baktävling. Vinnaren får ge ut sin egen bakbok och får även den stora äran att bli utsedd till Sveriges bästa hemmabagare. Precis som förra säsongen är det välmeriterade Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson som sitter i juryn samt folkkära Tilde de Paula Eby som är programledare.

- Jag ser verkligen fram emot att jobba med Hela Sverige bakar igen. Det är ett härligt gäng som brinner för att baka och tävlingsnerverna var påtagliga. Vi kom varandra nära under programmet och upplevde mycket tillsammans, säger Tilde De Paula Eby.

Under tio veckor kämpar deltagare från hela Sverige om att vinna vårt lands största baktävling. De får bevisa sina kunskaper i allt från tårtor och kakor till bröd och pajer. Caroline Ahlqvist vann tävlingen förra året och gav ut boken Älska att baka.

Årets deltagare är:

Sjuksköterskan Julie Karlsson, 29 år, från Göteborg. Julie är en rak och driven människa som älskar att baka.

Chefen Johan Doverland, 31 år, från Stockholm. Bakningen fungerade som terapai under Johans svåra väg tillbaka efter en fängelsevistelse.

Webbredaktören Cassandra Lundgren, 26 år, från Stockholm. När norrländskan Cassandra flyttade till Ekerö upptäckte hon hur roligt det är att baka.

Barnmorskan Carina Kirkdeveli, 53 år, från Borås. Viljestarka Carina drömmer om att bli konditor.

Studenten Lisa Larsson, 18 år, från Oxie. Energiska Lisa tar inspiration av sin finländska mormor.

Bankanställde Rani Alhallak, 24 år, från Stockholm. Den varmhjärtade Rani har libanesiskt påbrå och bakar med stort engagemang.

Alexandra Larsson, 26 år, från Göteborg som arbetar med tatueringsborttagning. Alexandra älskar livet i USA och vill gärna dela med sig av den svenska bakglädjen där. 

Säljaren Johanna Cronwall, 23 år, från Växjö. Drivna Johanna vill bli bäst på allt hon gör, och bakning är inget undantag.

Egenföretagaren Rolf Svensson, 61 år, från Upplands Väsby. Livsnjutaren Rolf brukar kalla sig själv för marängkungen.

Säljaren Peter-Patrik Isaksson, 27 år, från Göteborg. Positive Peter-Patrik älskar att synas och höras.

Butikssäljaren Ulrika Lind, 33 år, från Eskilstuna. Känslosamma Ulrika vill bevisa för sig själv att hon är bra på det hon gör.

Studenten Jennifer Barmer, 24 år, från Helsingborg. För gladlynte Jennifer betyder familjen allt.