– Det ska bli superkul att säsongen snart är igång! Aldrig hade jag kunnat ana att bakning kunde sätta igång så många olika känslor. De tävlande har varit fantastiska som bakat i både extrem kyla och värme och överraskat oss med många spännande bakverk. Det har också varit så himla kul att få baka ihop med Johan Sörberg och spännande och kul att få jobba med Tina Nordström och Johan Östling, säger Elisabeth Johansson, jurymedlem.

– Det är alltid lika roligt att trampa in i det där tältet fyllt av härliga och baksugna tävlanden. Det blir såklart en förändring när Birgitta inte är där, men vi är alla otroligt glada över Elisabeth som ny jurymedlem. Hon är benhård men rättvis och kompletterar Johan Sörberg på ett fantastiskt sätt, säger Tina Nordström, programledare.

Tittarfavoriten Hela Sverige bakar är tillbaka den 16 september med nya utmaningar där hemmabagarna ska presentera bakverk med teknisk finess och innovativa smaker. Den nya jurymedlemmen Elisabeths parhäst är den välkända bagaren Johan Sörberg och programledare är folkkära Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling som peppar och stöttar hemmabagarna.

Tävlingsprogrammet Hela Sverige bakar hade svensk premiär 2012 och bygger på succéformatet ”Great British Bake-Off”. Formatet har älskats av tittarna och är sedan 2016 ett av TV4:s flaggskepp.

Hela Sverige bakar har säsongsstart onsdag 16 september klockan 21.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More.

Här är årets hemmabagare:

Andreas Lifbom, 42 år, Managing Director, Stockholm

Daniel Damberg, 27 år, kvantitativ analytiker, Bromma

Daniel Petterson, 39 år, besiktningstekniker, Tvååker

Elie Nakhoul, 33 år, studerande, Stockholm

Robin Meintanis, 32 år, AV-tekniker, Gävle

Frida Bornholt, 29 år, kock, Perstorp

Ida Strid, 31 år, kaffespecialist, Åkersberga

Hilda Kirkhoff, 26 år, projektkoordinator, Båstad

Jenny Hansson, 38 år, frisör, Ystad

Karolina Stjerna, 44 år, barnmorska, Falsterbo

Nina Enström, 48 år, taxichaufför, Fjärdhundra

Valerie Edenholm, 38 år, logistikkonsult, Sollentuna