Premiären av Hela Sverige bakar drog rekordpublik till Sjuan. 765 000 tittare valde att bänka sig framför premiärprogrammet, enligt preliminära siffror. Hela Sverige bakar hade en rating på 9,7 procent och en tittartidsandel på 27,5 procent i TV4-Gruppens huvudmålgrupp 12-59. I målgruppen kvinnor 25-59 gick det ännu bättre med en andel på 30,6 procent.

- Bakning är en folkrörelse och succén är ett bevis på hur mycket människor engageras av kakor, tårtor och matbröd. Tilde de Paula, Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson är fantastiska som programledare och jury. Men det är våra färgstarka deltagare som verkligen gör programmet underbart och unikt, säger Malin Knave, exekutiv producent för Hela Sverige bakar.

Hela Sverige bakar sätter härmed nytt tittarekord för Sjuan. Bingolotto hade det tidigare rekordet från den 11 januari 2009 med 468 000 tittare.

- Det är ett sensationellt tittarrekord av sällan skådat slag. Sjuan är en kanal för alla och det är Hela Sverige bakar ett praktexempel på. Jag är så oerhört stolt över produktionens kvalitet, säger Anton Glanzelius, kanalchef Sjuan och TV11.

Hela Sverige bakar leds av Tilde de Paula. Juryn består av Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg. Programmet sänds torsdagar 21:00 i Sjuan.