Torsdagen den 20 september klockan 21.00 drar tävlingen Hela Sverige bakar igång i Sjuan. Tolv svenskar tävlar mot varanda i bakning och den som vill vinna måste bland annat kunna göra en perfekt prinsesstårta utan recept, veta vilka smaker som gör en bakelse enastående och mycket annat.

Sveriges största baktävling pågår i tio veckor och deltagarna kommer tvingas bevisa sig och sina kunskaper när det gäller allt från att göra tårtor och bakelser till bröd och pajer.

Programledare är Tilde de Paula och i juryn sitter Birgitta Rasmusson som har jobbat på ICA provkök i 20 år. Hon har också varit med och skrivit Den rutiga kokboken och Sju sorters kakor, Sveriges mest sålda bok med 3,7miljoner exemplar. Jurymedlem är även Johan Sörberg som är prisbelönt mästerbagare och bagarlandslagets coach med flera fina utmärkelser i sitt cv.

Varje vecka har ett tema där deltagarna ska klara av två utmaningar. Först ut är paradbaket där de bakar ett eget, välbeprövat, recept. Sedan ska de ta sig an den tekniska utmaningen där det gäller för dem att återskapa jurymedlemmarnas egna bakverk.

Juryn avgör, efter en provsmakning, vem som lyckats bäst i både sitt paradbak och i den tekniska utmaningen. Den personen koras till veckans Stjärnbagare. Varje vecka måste också någon lämna tävlingen tills bara tre personer är kvar i finalen.

De som slåss om titeln Sveriges bästa hemmabagare är:


Charlotta Hellström, 41 år, Stora Mellby, hemmafru.

Peter Berg, 48 år, Edsbruk, marknadsknalle.

Ronnie Nilsson, 40 år, Uppsala, landskapsarkitekt.

Christina Gyllner, 24 år, Täby, säljare.

Elin Werjefelt, 28 år, Solna, lärare.

AnnCharlotte Jensen, 53 år, Stora Sundby, partylite-konsult.

Emelie Ullberg, 23 år, Piteå, brandman.

Martin Jansson, 34 år, Strömstad, lärarassistent.

Maria Ahlin, 26 år, Nykvarn, bröllopskoordinator och stylist.

Nina Hermansen, 40 år, Fjärdhundra, make up-artist och designer.

Paulo Sebastiao, 27 år, Stockholm, IT-konsult.

Josephine Palm, 25 år, Stockholm, fastighetskonsult.