Har det blivit trendigt att ha en diagnos? Finns det en perfekt mängd vin som man kan dricka i tv-soffan på fredagskvällen? Och stämmer det egentligen som det står på löpsedlarna – att man kan slippa Alzheimers om man borstar tänderna? Det är frågor som kan dyka upp i hälsomagasinet Helt sjukt. Seriösa diskussioner varvas med rena humorinslag. Varje program gästas av Veckans patient - en känd person med en intressant sjukdomshistoria.

Vardagliga frågeställningar

- Vi tar upp hälsofrågor på ett lite lättsammare sätt, inte så mycket dödliga sjukdomar utan mer vardagliga frågeställningar om kroppen och hälsan, säger David Hellenius.

- Jag upplever att allt fler i dag är intresserade av att må bättre, och att det till och med blivit en livsstil i sig. Men samtidigt tycker jag att det saknas ett hälsoprogram för människor i min egen ålder, där man vågar ta upp såna här ämnen på ett lustfyllt och underhållande sätt.

David Hellenius sjukliga intresse

David Hellenius leder just nu X Factor och Hellenius hörna i TV4 och är en av Sveriges mest rutinerade programledare.

- För de som lyssnade på Davids sommarprat så står det helt klart att David är på gränsen till sjukligt intresserad av sjukdomar och hälsofrågor. Det borgar för ett både lärorikt och roligt program om ett ämne som berör oss alla, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4.

Helt sjukt spelas in inför studiopublik och sänds med start våren 2013.