– Det är en ynnest att få vara en del i ett program där gäster så ärligt och generöst berättar om sina erfarenheter och där vi alla tillsammans kanske blir lite klokare, säger Petra Mede.

I TV4:s egen talkshow om hälsa och sjukdomar blandas intressanta diskussioner och fakta med en stor portion humor och värme. Petra Mede är programledare och har med sig läkaren Mikael Sandström och psykologen Jenny Knutsson. Varje vecka gästas programmet av två folkkära gäster som öppenhjärtigt berättar om sina sjukdomar eller hur det är att få en diagnos.

Bland gästerna ses bland annat Bianca Ingrosso som berättar om sin dagliga kamp med bulimin, Sven Melander om hur cancerbehandlingen faktiskt var värre än sjukdomen och Samir Badran pratar ut om sin utbrändhet.

- Helt sjukt tar, vågar jag säga, en stark plats i TV4s hösttablå. Gästerna i årets säsong är oerhört modiga när de öppnar upp och talar om svåra ämnen som berör. I Helt sjukt står samtal om livet i fokus och Petra Mede guidar, på sitt alltid oerhört proffsiga sätt, gästerna i ärliga och fina samtal med Doktor Mikael och psykologen Jenny. Tittarna kan se fram emot djupa samtal, tips och mycket skratt, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent på TV4. 

Här är säsongens alla gäster:
Anders Bagge
Bianca Ingrosso
Pernilla Wahlgren
Samir Badran
Per Elofsson
Lina Hedlund
Andreas Lundstedt
Lotta Schelin
Morgan Alling
Shirley Clamp
Stina Wollter
Sven Melander

Helt sjukt har säsongspremiär torsdag 12 september klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.