– Jag känner mig ärad över att få leda årets Humorgala tillsammans med David och Eva och fortsätta arbetet med Unicef. Efter att själv ha varit ute på fältet ser jag verkligen vikten i att få in resurser och världsföräldrar. Jag hoppas att jag kan bidra med lite extra krydda i år, vi ska göra den bästa galan någonsin, säger Anja Pärson.

Robert Gustavsson har skrivit och regisserat samtliga sketcher i galan och bland de medverkande syns bland andra Peter Dalle, Johan Rabaeus, Marie Richardsson, Tilde de Paula, Felix Herngren, Gustav Fridolin och Kenza. Årets artistuppträdanden kommer från systerduon First Aid Kit, Nina Persson, Erik Saade och stjärnskottet Kim Cesarion.

Artisten Eric Saade reser dessutom till Colombia i ett reportage där han möter barnsoldater och barn som lever under ständigt hot om våld, kidnappningar och rekrytering till rebellgrupper. Galavärden och Unicef-ambassadören David Hellenius reser till Tacloban i Filippinerna, där människor drabbades hårt av tyfonen Haiyan i november förra året. Artisten Charlotte Perrelli reser till Moçambique där hon möter barn som är föräldralösa på grund av aids. En av Unicefs världsföräldrar, Lisa Önnerlid, besöker Mauretanien för att följa kampen mot undernäring hos barn i ett av världens fattigaste länder.

Humorgalan - för varenda unge är ett samarbete mellan TV4 och Unicef. Målet är att inspirera så många som möjligt att bli världsföräldrar och därmed hjälpa barn i utsatta situationer runt om i världen.

Den tolfte upplagan av Humorgalan - för varenda unge direktsänds från Berns torsdag 1 maj klockan 20.00 i TV4. Förra årets gala slog rekord, över 30 000 tittare ringde in till galan och bestämde sig för att stödja Unicef genom att bli världsföräldrar.

Om UNICEF
UNICEF, världens största barnrättsorganisation, arbetar i 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande – både på lång sikt och i katastrofer. Uppgiften är att skapa varaktiga förändringar, inte bara för några barn i en by eller i ett land, utan för alla barn i hela världen. Det handlar om att förverkliga barnkonventionen och se till att alla barn får rent vatten, hälsovård, vaccin, skola, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. De barn som har störst behov får hjälp först, oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Arbetet för barnen finansieras helt av frivilliga bidrag.