Humorgalan - för varenda unge

Slut för säsongen

Artiklar från april 2013

David Hellenius besöker ett sargat Georgien

I Georgien lever och arbetar runt 1 500 barn på gatan. Majoriteten av dem har familjer men fysiskt och psykiskt våld, fattigdom, missbruk och hälsoproblem gör att barnen inte kan leva med sina föräldrar utan istället tvingas tigga på gatorna för att överleva. Inför Humorgalan reste UNICEF-ambassadören David Hellenius till Tbilisi i Georgien där han träffade 13-åriga Nona som levt på gatan i flera år.

Läs hela

Världsförälder Arja Ormos möter barn på flykt i Jordanien

Amjad och Arja Ormos.

Söder om gränsen till Syrien, i den jordanska öknen, ligger flyktinglägret Zaatari där 100 000 människor sökt skydd från inbördeskriget i Syrien. Arja Ormos från Stockholm är en av UNICEFs alla Världsföräldrar. Inför Humorgalan reste hon till flyktinglägret där hon träffade barn som har fått lämna allt bakom sig i hemlandet.

Läs hela

Anja Pärson träffar föräldralösa Lamin i Sierra Leone

Familjens hem i Sierra Leone.

Elvaåriga Lamin har som många andra barn i Sierra Leone förlorat sina föräldrar i aids. Hans mamma gick bort för fem veckor sedan, bara två dagar efter att hon fött Lamins lillebror John. Inför årets Humorgala reste före detta alpina skidåkaren Anja Pärson till Sierra Leone för att träffa barn som drabbats av hiv/aids.

Läs hela

Anders Bagge mötte funktionshindrade Truc i Vietnam

Trucs förtvinade fötter.

Da Nang är ett av de områden i Vietnam där barn på grund av de kemiska stridsmedel som användes och förvarades under Vietnamkriget fortfarande föds med allvarliga funktionsnedsättningar. Inför årets Humorgala reste musikproducenten Anders Bagge till Da Nang i Vietnam där han träffade några av de barn som drabbats hårdast.

Läs hela

TV4 sänder Humorgalan för elfte året

Yohio, Gyllene tider, Zara Larsson och Carola uppträder när Humorgalan - för varenda unge går av stapeln för elfte året.

Läs hela