Att vara Världsförälder innebär att du skänker 100 kronor i månaden och är med och räddar barns liv varje dag. 100 kronor kan räcka till 198 doser stelkrampsvaccin som skyddar barn mot den farliga sjukdomen eller 171 tabletter malariamedicin. Hur du blir en världsförälder kan du läsa om här. 

Programledaren Jenny Strömstedt, skådespelaren och UNICEF-ambassadören Eva Röse, komikern och skådespelaren Peter Magnusson är värdar för galan som direktsänds i TV4 på Valborgsmässoafton den 30 april klockan 20:00. 

Under galan kommer vi att se reportage med Carola Häggkvist, Börje Salming och Cissi Forss där de möter barn som antingen är föräldralös eller lider av HIV/aids. 

För underhållningen står bland annat Seinabo Sey, Loreen, Måns Zelmerlöw, Peter Jöback och Helen Sjöholm.

Förra årets gala slog rekord, över 30 000 tittare ringde in och bestämde sig för att stödja UNICEF genom att bli Världsföräldrar. Var med och se till att det blir ännu fler i år! På bara ett år kan en Världsförälder bidra till att till exempel rena 143 000 liter vatten eller leverera 377 påsar nötkräm som räddar undernärda barns liv. 

Humorgalan – för varenda unge sänds den 30 april klockan 20:00 i TV4 och TV4 Play.