24-åriga Agnes Carlsson har gjort en ofattbar resa de senaste åren. Från att ha vunnit Sveriges största talangtävling Idol 2005 har hennes karriär gått spikrakt uppåt. Hon har slagit både inhemskt och utomlands med låtar som Release me och de stora skivjättarna har tävlat om att få ha henne i sitt stall.

Idol - en musikskola

Agnes ser på tiden i Idol som en musikskola, en plats där hon fick lära sig väldigt mycket. Det var där hon för första gången fick stå på en scen och sjunga för hundratusentals människor. Vägen till vinst var dock inte självklar. Hon blev utröstad av tittarna, men valdes kvar av juryn.

 - Man ska ha lite tur ibland. Jo, visst har jag tackat juryn efteråt, säger Agnes med ett leende.

Lyssnar på magkänslan

Agnes Carlsson är aktuell med sitt nya album Veritas, vilket betyder sanning. Hon säger att det ibland kan vara svårt att veta vad sanning är.

 - Det är ofta den första impulsen man känner som är rätt. Man lär sig under tidens gång och jag har blivit bättre att lyssna på magkänslan.

Gillar vrickad pop

Det kanske var just magkänslan som fick Agnes Carlsson att ta sitt pick och pack och flytta hem från artisteriets förlovade land, USA, för att skriva nya skivan. Hon berättar att hon började skriva på den i USA men att det inte kändes rätt. Hon började då fundera på vilka hon ville jobba med och kom att tänka på en massa svenska låtskrivare och producenter.

 - Jag gillar när popmusik kan blandas upp med lite något annat, som melankolik och något vrickat nästan. Det tyckte jag att jag hittade här hemma. I Los Angeles blev det snarare lite för tillrättalagt.

Nya skivan handlar en del om att man ska lyssna på sin inre galning. I klippet berättar Agnes Carlsson även vad hennes lilla galning säger åt henne att göra.

RELATERAT

Agnes - All I want is you

Agnes - Human touch