Alex: Hej Alice! Du var kanon i fredags, helt perfekt. Du går även ut som en vinnare, det här är bara början. Din framtid är ljus. Lycka till :) <3
Alice: Hej nu är jag här och startar chatten. Tusen tack, jag hoppas att detta ger mig en bra start på en ev. karriär och att det inte tar slut här :)

ALICEEEE :D: hejjjj, vem lärde du känna allra bäst under Idol ? :)
Alice: Robin B och Anna!

Paula: Vad tycker du om Johan Palm???
Alice: Han är världens goaste. "lillebror" brukar jag kalla honom, haha :)

David: vad gillar du mest av att spela fotboll eller innebandy?
Alice: fotboll! jag älskar fotboll!

Babbi: hej alice. jag tycker att du är jätte duktig. hur känns det att du kom tvåa?
Alice: tack :) Det känns bra, jag är otroligt stolt över vad jag åstadkommit under den här resan. Det har varit den bästa tiden i mitt liv! Kevin är så otroligt duktig och verkligen en värdig vinnare!

Mikaela :): Hej Alice ! vad ska du göra nu efter Idol? ska du tillbaka till skolan direkt nu i Gävle? Vilken skola går du på ? :) du var grym :)
Alice: Vi får se vad som händer nu efter idol, om jag får några erbjudanden eller om jag blir tvungen att gå tillbaka till skolan. Drömmer vore såklart om jag kunde få börja jobba med musik. Nu på onsdag börjar vår turné så under de närmsta två månaderna ska jag turnéra med Kevin och Robin och försöka landa och ta in allt som hänt under idol.

j: du var grym i fredags! även om du inte vann, kommer du lyckas! vilket av alla framträdande i idol är du nöjdast med? ;)
Alice: tack så mycket! åh, svårt att säga. "heavens on fire" var väldigt rolig att göra.

Becca: Var ska dú fira jul?:)
Alice: hemma med hela min familj och släkt :)

Moderator: Det kommer VÄLDIGT mycket frågor just nu och Alice gör sitt bästa för att svara på så många som möjligt, men alla kommer inte få svar.

Hedvig: Hej Alice!Jag tyckte du sjöng jätte bra i finalen!Var det inte läskigt att sjunga inför så många människor?
Alice: tack :) jo, det var väldigt nervöst men också något utav det roligaste jag gjort i hela mitt liv! en otroligt mäktig känsla.

emelie: hej alice! du var jätte duktig i fredags :) kunde lika gärna varit du som tagit hem allt :) all lycka i framtiden! detta angående robin b och katrin, är det något mellan dom eller är det hela bara ett stort skämt? hände något mer smaskigt mellan dom på efterfesten mer än pussen? :) kramar från umeå
Alice: tack :) haha, angående katrin och robin är det bara mest en rolig grej ;) och det hände inget smaskigare än så på efterfesten mellan just de 2.

Mattias: kommer du få ett skivkontrakt
Alice: jag drömmer om det och hoppas att jag får det någon dag. Men än så länge har det inte hänt.

m: innan jag ställer min fråga så måste jag bara säga att du var bäst i fredags! du är också en vinnare för mig....men i alla fall vad tycker du om katrin i eftersnack ? har hon och robin något ihop? :S jag tycker hon är skit jobbig!
Alice: tack till att börja med :) katrin och Robin har inte något ihop, katrin är dock en väldigt rolig och trevlig person som jag gillar. skitkul är hon !:)

timmoe: Hej Alice! Du är så duktig! Jag höll på dig i fredags! Kommer inte du få din version av vinnarlåten släppt på singel? Du sjöng den så bra, så den vill jag ha! Lycka till med allt, hur som helst!
Alice: tack :) jag önskar att min version också kunde släppas såklart, men tyvärr så blir det inte så. Det var ju Kevin som vann, så det är hans låt nu.

Martina: Har du något djur?
Alice: ja, en katt.

Lisa: Hej Alice! Vad önskar du dig i julklapp?
Alice: inget speciellt faktiskt:) att få vara hemma och vara ledig med hela min familj/släkt och få träffa alla mina vänner.

Hannah: Vad hittade du på under efterfesten? <3
Alice: haha, jag festade loss ordentligt och firade stort med alla idoler och en massa andra roliga personer från produktionen osv. Vi hade jättekul!

Amanda: vilken av dina låtar är med på idol-skivan?
Alice: These Words

Nina: Heej Alice!! Du var jätte duktig i fredags och jag röstade på dig L) Du är så söt och du klär dig så fint!!! Kommer du Kevin o Robin till Jönköping på eran turne? Och i så fall när?..Älskar dig<3
Alice: Hej och tack! :) som det ser ut nu kommer vi tyvärr inte att besöka jönköping.

Elisabet: Alice! DU ÄR BÄST!! Skivan du släpper sen kommer jag absolut köpa! All lycka önskas dig! Kommer du att fortsätta umgås med idolerna? Det tror jag i och för sig .. KRAM
Alice: Tusen tack, jag hoppas att jag någon gång får släppa en skiva. Ja, jag kommer att hålla kontakten med alla idolerna tror jag, så ofta jag kan. Vi är som en stor familj allihopa :)

Sara: Hej alice =) jag tyckte du var bäst i fredags och röstade på dig! Ditt bästa framträdande tkr jag var "these words" som jag t o m har lagt in på mobilen, haha ;) Jag undrar om du har så långt och fint hår på riktigt eller om det är löshår? jag är såå avundsjuk på ditt hår varje gång jag ser dej i TV :D Lycka till i framtiden!
Alice: jag har så långt hår :) men ibland sätts löshår i för att få det fylligare, det ser bättre ut i tvrutan ;)

Deniz: Kommer du att fortsätta med musiken?
Alice: ja, musiken är en stor del av mitt liv. Jag kommer aldrig att sluta sjunga.

Anna =): Hej alice! KOmmer du och Johan och alla andra idol kommer till eskilstuna eller Tuna park?? :)
Alice: ja, vi besöker tuna park i eskilstuna den 4/1

johanna: Stämmer det som Aftonbladet skriver att du kritiserade Kevin efter hans seger?
Alice: haha. nej. tro inte på allt som skrivs. Varför skulle jag kritisera honom? han är världens goaste och är verkligen en värdig vinnare, om jag inte skulle tycka det skulle vi väl aldrig ha kramats så mycket på scenen.

Hannah: I globen såg det lite ut som att Johan & Yasmina var ihop eller så. Är dom det? <3
Alice: nej

Kenny: Hej Alice! Jag älskar verkligen dig och har hejat på dig genom hela Idol! <3<3 Du är helt otroligt bra och jag hoppas att du har inspirerat många därute! Du har gjort det med mig iaf :) Så vilken eller vilka känner du har varit din musikaliska förebild under din uppväxt? :)
Alice: åh, jag hoppas också att jag inspirerat många och att jag kan vara en bra förebild. Jag har ingen riktig favoritartist eller så, jag influeras och inspireras utav många olika. tex alicia keys, beyonce, kelly clarkson osv.

jonas: hej Alice! hur känndes det att åka ut som tvåa? hur roligt har du haft under idol tiden ? från skala 1 till 10 ? hoppas vi kommer få göra dig vidare i radio, å ute på olika ställen =)
Alice: jag ser det inte som att jag "åkt ut" jag var med i idol så länge man kunde. Jag fick vara med om hela resan, och idol har varit den bästa tiden i mitt liv. Så definitivt 10! :)

Hedda: har johan träffat en tjej??
Alice: träffat som att "dejta"? öhm, Jag vet inte. Det får ni fråga honom om. :)

Jessica: Kommer du, Robin och Kevin att komma til örebro när ni tunerar ?
Alice: ja, den 31/1 :)

sayna: jag har verkligen väntat på att chatta med dig!!! din röst är så fin på ett speciellt sätt!!!!du försänade första platsen lika mycket som kevin!!!i love you!du är bäst! jag har en fråga som jag länge har undrat över:hur gammal är du??
Alice: jag har fyllt 17 i år :)

Tobbe: Var sitter du och chattar nu? Hemma i gävle lr i stockholm?
Alice: På hotellet i sthlm

sayna: hej alice!jag undrar om hur det kändes att sjunga framför 15 000 personer?
Alice: Det var helt overkligt, så stort! En helt underbar känsla.

Kajsa: Var du nervös inför din idol-audition? kram
Alice: ja, väldigt nervös!

klara ditt stör: hur skäns det att vara på sen är det inte pirit eller??????????
Alice: jo, men jag är oftast mest nervös alldeles innan jag går upp på scenen. När jag ställt mig där och tagit de första tonerna släpper det oftast och jag njuter mest utav att få stå där.

hanna: Alice, ville bara säga att du berörde VÄLDIGT mkt när du sjöng vinnarlåten, det fick mig att minnas min bästis som jag miste. Tack för att du finns och för att du beröR. DU ÄR BÄST ! Men jag har en fråga, vad betyder dina fans för dig ? Kram !
Alice: tusen tack, vad härligt att jag kan beröra med min sång. Mina fans är guld värda! utan dem hade jag aldrig varit där jag är idag. så TACK till dem, Kärlek från mig!

lollo: hur ser veckan ut nu för dig? det vore kul om min fråga kommer
Alice: I veckan ska jag fixa klart allt här i sthlm, flytta ut från hotellet, göra lite andra uppdrag och grejer med pressen ( tex chatta som jag gör nu) och sen ska jag åka hem till lilla Hedesunda och lämna lite packning. På onsdag börjar ju vår turné, så det blir ingen vila !

rebecca: Vad är det finaste ett fan har sagt till dig?
Alice: oj, jag blir glad för alla fina ord och kommentarer jag får¨,det värmer! Någon frågade en gång om jag ville gifta mig med honom, det var en ganska rolig fråga. Och vissa säger att de älskar mig. Många säger också att jag gör dem glada eller att jag tillochmed har förändrat deras liv, det är väldigt kul att höra. Då blir jag glad :)

Frida: Först vill jag bara säga att du är grymt bra, och jag hoppades verkligen att du skulle vinna!Kommer ni att komma till södertälje på eran turné?
Alice: tack :) ja vi kommer att komma till södertälje.

Felicia: Lyssnar på dig nu ! Hur har du tränat på din sång så här bra .. När du sjunger så här bra kommer de bara elr måste du göra till rösten?
Alice: jag har sjungit hela mitt liv :) haha, jag gör absolut inte till rösten, det är såhär jag låter.

Moderator: Som sagt, det bara RASAR in frågor till Alice nu, och hon kan omöjligen svara på alla. Men fortsätt fråga! Vi håller på ett litet tag till!

micke: Hej Alice! Tänkt säga att du har många fans här i "svenska finland" oxå! du måste komma hit och uppträda nån gång! Lycka till med allt! Du e bäst!
Alice: åh vad roligt att höra, jag kommer gärna och sjunger hos er :) haha, om jag får möjlighet till det.

Martina: Hur var det att luncha med Erik Segerstedt?
Alice: Mycket trevligt :) han är en skön kille som jag gillar mycket!

molly: Vilken av jury medlemarna tycker du mest om? :) // molly
Alice: jag gillar dem allihopa! de är så olika så det går inte att jämnföra på det sättet :)

,: Hej Alice! Du verkar vara en underbar tjej! Du är helt otroligt duktig och jag önskar jag hade vågat som du har gjort! YOU ROCK GIRL! Men jag undrar om Robin b är personlig, förstående och snäll eller om han bara är skämtig och skojjig?
Alice: tack :) hihi. Robin är världens goaste, härligaste kille. han är både personlig och snäll men också väldigt skämtsam och rolig.

Linn: Vart är den lila/svarta klänningen ifrån? Den du hade när du sjöng fighter? Hare bäst! Puss Linn
Alice: det var en svart kjöl från en svensk desginer som heter jenny och ett lila linne som jag inte vet var kommer ifrån, tyvärr.

mickan :): tycker du om 90210?? Jag ÄLSKAR det!
Alice: ja, jag var på galapremiären av den serien, den är väldigt bra. Men jag har tyvärr inte hunnit följa det under hösten.

sophia: Hej Alice,du är ju den mest värdga vinnaren. Hur som helst så undrar jag om idol resan har varit jobbig eller mest rolig?tacksam för svar,hejs!
Alice: tack så mycket :) åh, mest rolig. Såklart vi har fått kämpa , men allt har varit otroligt roligt.

Tanja: Hej Alice!Hur fick du reda på att Danny Saucedo hade dig som favorit?
Alice: Han sa det till mig :) haha

rebecca: Var det ROLIGT att komma till FINAL?
Alice: ja. såklart det var! Drömmen blev till verklighet för mig.

Jasmine!: När va din första puss?
Alice: jag får aldrig pussar ;)

Amanda: Alice, jag vet nt om någon redan har frågat detta. Men hur uppfattar du vinnarlåten, vad tror du den handlar om ? Vad får du för känslor av den ? Kramar, ditt fans Amanda. <3
Alice: Vinnarlåten kan man tolka som man vill tycker jag, den har två olika historier beroende på hur man ser det tycker jag. En kärlekshistoria men också en om hur man når sina drömmar och för mig om hela idolresan.

Alice: jag brukar gråta ibland på fredagarna för att jag var så rädd för att du skulle åka ut!, du är ju så grym! du är min idol! <3 synd att du inte vann :/ men hoppas du fortsätter med musiken
Alice: åh, men vad gulligt sagt! tack. ja jag kommer absolut att fortsätta på ett eller annat sätt.

Alexander: hur känns det att ha kommit 2a på idol av 8000 personer som sökte till idol?
Alice: det känns helt ofattbart! jag har inte själv hunnit förstå hur häftigt och stort det är. Jag har inte hunnit ta in det än.

Amanda: hur länge har du sjungit?
Alice: sedan jag var liten :)

Felicia: Vem tyckte du mest om i idol?
Alice: ALLT! hela resan har varit oberskrivligt fantastisk!

mickan :): Vad ville du bli om du inte skulle sjungit??
Alice: det har alltid bara funnits sången för mig, jag har aldrig velat bli något annat.

dilshad: ska du söka till idol nästa år?
Alice: nej. man får inte söka igen om man kommit bland de 11 bästa ( till fredagsfinalerna dvs)

Melinda: Synd att du inte vann,brukade du rösta på dig själv? :P
Alice: haha. nej jag har aldrig röstat på mig själv.

Amelie: Tror du att det kommer gå lika bra för dig som för alla andra 2:orna? :D
Alice: jag hoppas det, jag ska kämpa vidare :)

Alice: Nu ska jag kila vidare. tack för en trevlig chatt.Ledsen att jag inte hunnit svara på alla frågor! Jag vill passa på att säga TACK till alla er som röstat och stöttat mig under idoltiden, tack för att ni gav mig den bästa tiden i mitt liv! Det är er förtjänst, utan er skulle jag aldrig ha tagit mig dit jag är idag. LOVE / a