American Idol är den amerikanska versionen av svenska ”Idol”. Programmet är tillbaka i USA med en premiär under våren 2018. De senaste 15 åren har programmet visats på Fox, men nu tar ABC över. De har sagt att man kan förvänta sig formatändringar.

En stor förändring är vilka som sitter vid jurybordet. Det är stora namn som Lionel Richie, Luke Bryan och Katy Perry.

Lionel Richie är en amerikansk soul- och R&B-sångare som har sålt omkring 100 miljoner album och vunnit fem Grammys. En av hans kändaste låtar är ”Say you, Say me”. Han har även spelat in musik med stora artister som Michael Jackson.

Luke Bryan är en amerikansk country-stjärna. Bryan har vunnit pris på både Academy of Country Music Awards och Country Music Association Awards "Entertainer of the Year". Hittills har Bryan sålt över 7 miljoner album och 27 miljoner singlar över hela världen.

Den sista jurymedlemmen är Katy Perry som är en amerikansk pop-sångare. Hennes stora genombrott kom med singeln "I Kissed a Girl" 2008. Perry är den första kvinnliga artisten med fem hits på topplistan under ett och samma år. I december 2011 utsågs Perry till årets artist av MTV. Hon var även den första kvinnan som fick 1 miljard visningar och den första personen som fick 2 videor till 1 miljard visningar på Youtube. 2017 hade hennes Twitter-konto @katyperry flest följare av alla Twitter-konton, 101 miljoner.

American Idol produceras av FremantleMedia North America och 19 Entertainment.