Se musikvideon "Break Free" genom att klicka på bilden ovanför.

Nu står det klart att Ariana Grande kommer till Sverige och Idol fredagen den 17 oktober för att uppträda. Ariana Grande är aktuell med flera hitlåtar som ”Problem”, ”Break free” och nya låten ”Bang Bang” som hon gör tillsamman med Jessie J och Nicki Minaj.

- Ariana Grande är en världsstjärna och en förebild för många av våra Idol-deltagare, så det är superkul att hon väljer att uppträda i Idol, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Idol på TV4-Gruppen.

Ariana Grande har en bakgrund som skådespelare och har setts i flera serier på tv-kanalen Nickelodeon. Som sångare slog hon igenom 2013 med låten ”The Way” från debutalbumet ”Yours truly”. Ariana Grande har sedan lanseringen av albumet ”My Everything” i slutet av augusti var en av de mest spelade artisterna på Spotify i Sverige. Singeln ”Problem” har nått Platina x2 och ”Break Free” har även den sålt Platina x2. På albumet ”My Everything” samarbetar hon bland annat med Max Martin, Harry Styles från One Direction, Iggy Azalea, Carl Falk och Zedd.

Idol sänds varje fredag klockan 20:00 i TV4. Finalen av Idol äger rum 5 december i Ericsson Globe.