Amanda Jenssen är det blonda yrvädret från Lund som i höstas charmade Sverige i Idol. Men det började redan tidigare med rockbandet Oh Hollie Neverdays och ytterligare ett band.

Den 7 maj släpper Amanda Jenssen sitt debutalbum "Killing My Darlings". Sedan Amanda kom tvåa i Idol förra året har hon arbetat med sitt album, som till stor del består av hennes egen musik. Amanda har alltid tyckt om att skriva låtar som inte bara håller sig inom ramarna av en genre.

Hårt och mjukt

- På mitt album har jag kombinerat de olika musikgenrerna som jag tidigare delade på med mina olika band - det gamla och nya i ett sound, hårt och mjukt, total glädje och obotlig sorg. Lite som jag, säger Amanda Jenssen på sin hemsida. Amanda Jenssens första singel "Do You Love Me" har spelats i radio hela våren och nya singeln "Amarula Tree", som är skriven av Amanda Jenssen och Pär Wiksten, släpps idag .

"Håll i er"

Därefter är det såklart turné som gäller. Ett tjugotal svenska städer får i sommar besök av Amanda Jenssen och hennes nya band som består av flera namnkunniga musiker.

En av dem är Pär Wiksten, sångare i norrländska popbandet Wannadies och även två av musikerna från Damn följer med på Amandas sommarturné.

- Det känns grymt härligt. Vi har satt ihop ett riktigt skönt band och jag är helnöjd. Håll i er, säger Amanda Jenssen.