Jag upplever att livesändningen på webben släpar efter sändningen i rutan. Varför är det så?


Att det laggar kan bero på flera saker, till exempel din dators kapacitet eller din bredbandsuppkoppling. Dessutom är det ibland är väldigt högt tryck på våra livesändningar, vilket kan föra med sig att sändningen släpar efter. Vi arbetar ständigt för att försöka optimera upplevelsen för våra besökare.

Hur vet jag om min favoritidol har sjungit än?


Vilka som sjunger vad och i vilken ordning kan du läsa i röstningsartikeln på Idolsajten. Där hittar du även all information om hur du röstar på just din favorit.

Kan jag se Idols livesändning på webben utomlands?


Idol kan bara ses från Sverige, vilket beror på att vi inte har rättigheter att visa programmen eller klippen utomlands.

Kan jag rösta om jag befinner mig utanför Sverige?


Man kan inte ringa 099-numren från annat land än Sverige. Men man kan rösta via sms om man har ett svenskt mobilabonnemang hos en svensk mobiloperatör som använder ett så kallat Roamingavtal som innefattar sms med en operatör i landet man befinner sig i. Om man däremot har ett utländskt abonnemang hos en utländsk operatör så kan man inte rösta oavsett om man befinner sig i Sverige eller någon annanstans i världen.


Kan jag se senaste Idolavsnittet igen?


Ja, alla Idolavsnitt läggs efter livesändningen in i TV4 Play. Där ligger de sedan i en vecka innan de flyttas över till TV4 Anytime, vilket är TV4 Plays betaldel. Har du ett konto här så kan du titta på alla avsnitt så många gånger du vill.

Hur snart kan jag se det senaste Idolavsnittet i TV4 Play?


Det tar ungefär två timmar från det att avsnittet sänts i rutan tills det finns tillgängligt i TV4 Play.

Vad behöver jag för att se på webb-tv?


En dator med processorhastighet snabbare än 800 MHz, som har Windows XP eller senare.

Hur ser jag webb-tv med Mac?


För att se vår webb-tv med en Mac rekommenderar vi Safari 3.0 med Flip4Mac och Quicktime. Flip4Mac fungerar bra tillsammans med Firefox eller Safari. Vi rekommenderar inte att man använder gamla Windows MediaPlayer för Mac eller Internet Explorer för Mac.

Jag får ljud men ingen bild.


Detta kan bero på en del olika saker, men det som ofta löser problemet är att installera Windows Media Player på nytt.

Fler frågor? Ställ dem i kommentarsfältet så gör vi vårt bästa för att besvara dem så fort som möjligt!