- När vi lever i en tid där alla kan bli kända krävs det extremt mycket för att sticka ut och göra ett avtryck. I år kommer Idol att vara tuffare än någonsin, vi vet att vem som helst kan få 15 minuter i rampljuset, men vem har fokuset och disciplinen att faktiskt bygga karriär? Jag hoppas att jag, som hanterat offentligheten sen jag var väldigt ung, samt sökt till programmet själv, ska kunna ge idolerna så bra verktyg som möjligt så att de kan uppnå sina drömmar, säger Gina Dirawi.

Ett av höstens mesta tv-måsten, Idol, har precis startat sin tolfte säsong. Auditionprogrammen sållar just nu ut vilka deltagare som gör upp i den rafflande kvalveckan. När tittare och jury utsett höstens lyckliga finalister är det dags för de livesända fredagsfinalerna där tittarna har all makt. I år får Pär Lernström alltså en programledarkollega bredvid sig i studion när Gina Dirawi ansluter till fredagsfinalerna som startar den 29 september. Under hela hösten lotsar Gina och Pär såväl idoler och jury som tittare genom en fullmatad och händelserik idolsäsong.

Gina Dirawi är redan en av Sveriges mest rutinerade och uppskattade programledare. Hon har under sin imponerande karriär programlett allt från glittrande galor till insamlingsprogram som Musikhjälpen, intervjuprogram och radioprogram – allt med samma personliga och unika tonträff. Och nu tar hon alltså steget vidare till ett av TV4:s stora flaggskepp - Idol. 

-  Gina Dirawi är en topprekrytering som vi är oerhört stolta över och vi hälsar henne välkommen till TV4. Hon är en av Sveriges mest populära tv-personligheter med vana av stora direktsändningar efter alla år med Melodifestivalen och har dessutom en cool och skön personlighet som kommer att lira alldeles utmärkt tillsammans med fantastiska Pär Lernström. Vår nya superstarka programledarduo i kombination med vår all star-jury gör mig säker på att vi har en riktigt stark säsong framför oss, säger Malin Knave, exekutiv producent Idol 2017.

 

Om Gina Dirawi:

Sundsvallsfödda Gina Dirawi är multitalangen som började sin karriär på Youtube och blogg där hon snabbt fick över 18 miljoner visningar för sina satiriska karaktärer. Efter att ha plockats upp av SVT Play och där gjort de hyllade och personliga programmen Ana Gina show och The fabulous life of Ana Gina fortsatte karriären med programledarjobb i både tv och radio. På Ginas cv finns några av Sveriges största och tyngsta program och galor; Melodifestivalen och Grammisgalan blandat med insamlingar som Musikhjälpen, Hungerhjälpen och program som Ginas Värld och Studio Eurovision.

Gina har också sommarpratat, varit julvärd i SVT och spelat musikal, Donna Juanita, på Stockholms stadsteater samt släppt sin egen musik. Gina har vunnit flera priser för sina insatser, både som programledare och bloggare. 2012 och 2013 vann hon Kristallen för Årets bästa kvinnliga programledare, 2014 vann hon utmärkelsen Årets stjärna på QX-galan och hon har också prisats av både Expressen och Veckorevyns Blog Awards.