Amanda Winberg klev in i juryrummet i Idol 2015, och knockade trion. 

- Jag gillar barbie goes ghetto, sa Laila Bagge. 

Där föddes "ghetto barbie", och 19-åringen från Kungsbacka fortsatte leverera kaxig rap med ett sockersött yttre för Idols miljonpublik genom fredagsfinalerna hela vägen till Globen.

- Jag kan vara väldigt stolt över mig själv. Jag tänker vilken press jag hade på mig. Jag är väldigt stolt, säger Amanda om Idol-resan i Nyhetsmorgon

Efter arenashowen har arbetet fortsatt, och Amanda landade snabbt skivkontrakt med Svenska Inspelningar/Universal efter andraplatsen i Idol.
Och nu är resultatet här, i första singeln "Shutdown".


Singeln är en klubblåt som handlar om att avfärda grabbarnas tafatta raggningsförsök och fortsätta dansa till klubben stänger. Låten är producerad av teamet Kretsen som tidigare bland annat jobbat med Norlie & KKV och ligger bakom hiten "Ingen annan rör mig som du". 

- Sedan januari har jag varit i studion väldigt mycket. Jag har fått turen att jobba med sjukt duktiga människor och lära mig väldigt mycket. Jag har lite space och får hitta mitt uttryck. Fokus är att göra den musik jag tycker om. Jag fortsätter rappa, jag fortsätter sjunga - och jag trivs bra med det, säger Amanda. 

Lyssna på Spotify - klicka här!