Idol tar återigen över Melodifestivalen. Precis som tidigare år är det många tidigare Idol-deltagare som är med och tävlar om att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Andrapristagaren från 2017, Hanna Ferm, ställer upp i deltävling 4 i Malmö den 22 februari. I fjol tävlade hon tillsammans med Liamoo med låten ”Hold you”. Duon slutade då på en tredje plats i finalen. Nu ska Hanna tävla solo med låten ”Brave”.

En annan Idol-deltagare som kommer tävla mot bland annat Hanna Ferm i fjärde deltävlingen är William Strid som var med i Idol förra året, där han slutade på en femte plats. William gör Mellodebut med sin låt ”Molnljus”.

Robin Bengtsson är en annan tidigare Idol-deltagare som ställer upp i Melodifestivalen, för tredje gången. I Idol slutade Robin på en tredje plats men i Melodifestivalen 2017 vann han hela tävlingen med ”I can’t go on” och placerade sig sen på en femte plats i Eurovision Song Contest i Ukraina.

Med i tävlingen är även Anna Bergendahl som 2008 kom på en femte plats i Idol för att sedan även hon vinna Melodifestivalen 2010. I fjol kom hon på en tionde plats med låten ”Ashes to ashes”.

Dessutom är de tidigare Idol-deltagarna Amanda Aasa och Jakob Karlberg med och tävlar. Som låtskrivare ser vi även tidigare Idol-deltagaren Robin Stjernberg.

Deltävling 1:
LINKÖPING, 1 februari
Robin Bengtsson - ”Take a chance”
Loulou Lamotte i The Mamas - ”Move”

Deltävling 2:
GÖTEBORG, 8 februari
Anna Bergendahl - ”Kingdom come”

Deltävling 3:
LULEÅ, 15 februari
Amanda Aasa - ”Late”
Mariette - ”Shout it out”

Deltävling 4:
MALMÖ, 22 februari
Hanna Ferm - ”Brave”
William Strid - ”Molnljus”
Jakob Karlberg - ”Om du tror att jag saknar dig”

Vi önskar dem alla ett stor lycka till!