En av de hetaste trenderna i tv-världen just nu är Viritual Reality. Tekniken gör det möjligt för tittaren att placera sig i en helt ny verklighet. Med den nya tekniken är det tittarna själva som bestämmer vart fokus ska ligga, precis som i verkliga livet.

Under hösten 2015 genomför TV4 flera testsändningar från Idol för att i framtiden kunna erbjuda 360-video, som tekniken också kallas, från TV4:s största format. I Idols fall kan det till exempel innebära att tittare kan uppleva juryn på nära håll eller komma ännu närmare skinnet och på våra Idoler.

Du bestämmer själv om du vill se 360-video i mobilen, desktop eller via virtuella glasögon.

Klicka här för att se 360-video från Idol

Har du YouTube-appen? Se exempelvideos direkt i mobilen

Så fungerar 360-video (Virtual reality)

En speciell kamera med 6 linser fångar allt i 360° i rummet. Denna film spelas sedan upp i en spelare på din dator eller i mobil där du själv väljer vad du vill titta på i rummet.

Man kan snurra runt i Idol-studion i såväl mobilen som i datorn. Titta på juryn, snurra runt och titta vem som sitter i publiken, kolla artisten på scenen och tekniken runtom. Du blir bildproducenten och kameramannen! TV4 360 är det ultimata alternativet till en publikbiljett.

Om du har VR-glasägon (t.ex. Oculus rift) laddar du hem och använder den optimerade filen på 360-sidan (länk). Vi rekommenderar 360-spelaren Whirligig.